Projekt 1000 €

Na jednom austrálskom blogu som našla skvelý nápad, skúsiť si nasporiť 1000 € a potom ich ďalej investovať. Cieľom je, všetky peniaze, ktoré ušetríme, získame, nadobudneme, si odložiť bokom a potom, keď z nich bude 1000 € vziať celú túto sumu a dať ju na nejaký vhodný a zaujímavý investičný projekt alebo ju použiť na cestovanie, vzdelávanie alebo na čokoľvek iné, o čom snívate alebo čo vám spraví radosť.
Ako pridávať peniaze na tento projekt? Ste napríklad na nákupe a máte obrovskú chuť na čokoládu, trebárs Milku. Ale rozhodnete sa odolať a zvíťaziť sami nad sebou. Milka stojí napríklad 1,20 €. Presne tieto peniaze si vezmete bokom a odložíte ich na projekt 1000 €.
Alebo ste v nákupnom centre. Majú úžasné zľavy. Ako sa tak prehŕňate v tom množstve výpredajových vecí vyberiete si niekoľko kúskov, ktoré sa rozhodnete vyskúšať. Položíte si však pri nich otázku – Potrebujem ich skutočne? Obzvlášť ťažko sa lúčite s čiernym tričkom, ktoré vám tak výborne sedí. Tričko stojí napríklad 12 €. Uvedomíte si však, že doma máte ďalšie 3 podobné čierne tričká, a tak si toto jedno nekúpite. 12 € si odložíte bokom a priložíte ich na svoj projekt.
Rozhodla som sa, že idem do toho a som zvedavá, za akú dlhú dobu sa mi podarí 1000 € nasporiť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *