Výsledky vs. výhovorky

inšpirácia 139Môžeme mať buď výhovorky alebo výsledky. To platí v každej jednej oblasti nášho života – či už sú to vzťahy, financie, vzdelávanie, rodinný život, práca na sebe, učenie sa cudzieho jazyka alebo čokoľvek iné, po čom túžime.
Predstavte si, že chcete napísať knihu a napadne vám toto:
Načo sa vôbec snažíš? Aj tak to nikto nebude čítať! Nie si žiadny odborník. Nemáš k tomu čo povedať…
A čo my? Buď si povieme, že je to pravda a celú našu túžbu zahodíme a povieme si, že už nikdy nebudem snívať o písaní knihy alebo sa rozhodneme pre výsledky. Ok, možno neviem v tejto oblasti všetko, ale mám svoje životné skúsenosti, ktoré ma posunuli, prežila som niečo a postupne, pomaličky začnem na svojom sne pracovať. Budem denne aspoň 20 minút písať alebo zbierať informácie k téme, o ktorej by som rada napísala.
Alebo učenie sa cudzieho jazyka. Výhovorka znie: Ja nie som talent na jazyky, nemám na to bunky, ide mi lepšie matematika, vždy som mal s jazykmi problém. Výsledky: Prihlásim sa na kurz a pomaličky sa začnem učiť. Budem denne venovať cudziemu jazyku 20 minút. Budem počúvať nahrávky v tomto jazyku, prečítam si nejakú jednoduchú rozprávku v cudzom jazyku, prelistujem si slovník… Čo myslíte, s ktorým postojom sa dostaneme ďalej?
Môžeme mať buď výsledky alebo výhovorky. Nikdy nie oboje 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *