Objavte svoje slovo roka

pf-2018-3031241_1920

Stavím sa, že všetci ste už počuli o nástenke snov. Rovnako vám je iste známe aj písanie si snov na papier. Ale počuli ste niekedy o téme, slove roka?

Donedávna veru ani ja nie. Je tomu možno tak rok, čo sa ku mne táto zaujímavá myšlienka dostala a celkom sa mi zapáčila. Minulý rok som si povedala, že nemám čo stratiť a rovno som si jedno slovo vymyslela. Priznám sa však úprimne, že nie celkom zodpovedalo mojej situácii a nebolo úplne ušité na mieru pre mňa. Aj z tohto dôvodu som mu po čase prestala venovať pozornosť.

Slovo (téma) na tento rok sa u mňa kryštalizovalo postupne, možno tak najviac v decembri. Naozaj som si výrazne uvedomila, že priveľa času strávim pri počítači. Ok, ak si odmyslím čas v práci, to je nevyhnutné, ale mám na mysli čas, pre ktorý sa dobrovoľne rozhodujem po príchode domov. Nuž a poviem vám narovinu, nie je ho málo. Internet je fajn, človek sa tam veľa naučí, získa inšpiráciu, zdokonalí sa napríklad aj v cudzom jazyku, ale aj premrhá veľa času, teda aspoň ja áno.

tree-2647471_1920

Veľmi silno som si to uvedomila v decembri. Dala som si totiž predsavzatie na advent, že po 20:00 budem offline. Teším sa z toho, že sa mi to podarilo 20x dodržať. Bolo to výborné. Predstavte si, nič som nezmeškala. Umožnilo mi to ísť do postele už pred 22:00 a ráno, keď som vstávala o 5:00, nebol to pre mňa žiaden problém 🙂 Zrazu som mala večer viac času na pokoj, ticho a možno aj hlbší rozhovor s manželom.

Zistila som, že toto je ono. Týmto smerom sa chcem uberať aj v roku 2018 a práve preto je mojím slovom roka OFFLINE.

Definovala som si to úplne presne, neostala som len pri obyčajnom slove. Čo teda pre mňa konkrétne znamená slovo offline v praxi?
1. Po 20:00 som každý deň offline.

2. Počas celého roka 2018 budem mať aspoň 20 kompletne offline dní.

Prečo som si vybrala práve toto slovo?
1. Pretože chcem venovať viac času reálnym ľuďom v mojom okolí.

2. Pretože som si uvedomila, že najlepšie nápady, myšlienky ku mne prichádzajú v tichu a tým, že som offline, si toto ticho vytváram.

3. Pretože chcem večer chodiť skôr spať a mať ráno viac energie.

Aké by bolo vaše slovo roka? Na záver vám napíšem niekoľko tipov, ktoré sa mi veľmi páčia, a ktoré by sa jednoznačne dali použiť.

Vďačnosť, zjednodušenie, sen, rast, trpezlivosť, kreativita, disciplína, pokoj, harmónia, wellness, radosť, sen, rovnováha…

Je už len na vás, čo si vyberiete 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *