A o čom snívate vy?

Bez ohľadu na to, či snívate o tom, že zabehnete maratón alebo sa naučíte hrať na gitare, či túžite po novom SUV alebo si prajete zažiť roadtrip s vetrom vo vlasoch, čo urobíte DNES preto, aby ste sa priblížili k svojmu snu?

Veľmi sa mi páči myšlienka, že úspešní ľudia majú úspešné zvyky. Ak túžite, aby sa vaše sny naplnili, sú dôležité denné minikrôčiky, ktorými sa k nim priblížite. Ak je to zabehnúť maratón, je potrebný tréning, zvyšovanie svojej výkonnosti, posúvanie svojich limitov. Osobne som sa ešte nestretla s nikým, kto by túžil zabehnúť maratón a nič by preto neurobil, len sa postavil na štart v deň pretekov a začal bežať. Dovolím si predpokladať, že by sa to skončilo fiaskom.

Alebo ak niekto túži hrať na gitare. Vari si len povie, túžim hrať  a bude čakať, čo sa stane? S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou si myslím, že sa nestane absolútne nič. Nestane sa zázrak, že chytí gitaru po prvýkrát do rúk a bez váhania začne prehadzovať akordy. Potrebuje tréning, cvik, možno učiteľa alebo kvalitné materiály pre samoukov. A postupne, pomaličky sa do toho začne dostávať.

Ak niekto sníva o aute sú dve možnosti. Tá prvá je lákavá a hlavne rýchlejšia. Kúp a plať potom. Áno, aj takto sa to dá, ale neviem, či je toto práve správne riešenie. Tento odsek je teda plánovaný pre tých, ktorí sa neradi uchyľujú k rýchlym riešeniam 🙂 Zistím si, že na auto potrebujem cca 10.000 €. Tak si to prepočítam. Chcem si ho kúpiť za tri roky, to je 36 mesiacov. Koľko musím každý mesiac odložiť, aby som si ho po troch rokoch mohla dovoliť? Môžem si to dovoliť? Ak nie, tak si buď vyberiem lacnejšie auto alebo si posuniem svoj deadline. Nepotrebujem ho o tri roky, ale povedzme o päť rokov.

A posledný sen – roadtrip. Keď ste pripravení, príležitosť príde. Ale čo takto si svoj roadtrip začať už teraz plánovať? Koľko dní prichádza do úvahy? Čo všetko by som chcela vidieť? Kadiaľ povedie moja trasa? Koľko kilometrov denne je optimálne prejsť, aby som nebola príliš unavená? Kde sa ubytujeme? Pripraviť si postupne plán cesty, všetko si premyslieť a až potom sa vydať na cestu. Ak by ste to spravili naopak, aj to by mohlo byť dobrodružstvo – nepopieram. Ale mohlo by sa nám ľahko stať, že by sme prehliadli niečo krásne.

Je jedno, aký je váš sen, ale je potrebné spraviť denne aspoň malý krôčik, aby sme sa k nemu mohli priblížiť 🙂

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *