Tipy pre krajšie ráno – 3.časť

Ďalších 20 minút v rámci rannej “power hour” by sme mali venovať nášmu telu. Ako sa vraví, je to jediné miesto, kde budeme žiť celý život 🙂
Myslím si, že o tom, aké má cvičenie výhody, vieme všetci veľmi dobre. Je jasné, že cvičenie nám zlepšuje našu kondíciu, ohybnosť, pomáha predchádzať napr. cukrovke, znižuje cholesterol, zlepšuje náladu a držanie tela, zvyšuje sebavedomie, posilňuje kosti. Ale to nie je všetko. Cvičenie má pozitívny vplyv aj na naše mentálne funkcie. Je výborné začať deň cvičením, pretože potom nám to počas dňa lepšie “páli.”

Priznávam, ja som cvičeniu nikdy neholdovala. Mala som vždy pripravených x výhovoriek prečo nie ráno. Vravela som si, že som príliš unavená, zničená, že mám naponáhlo a že sa v podstate nič nestane, lebo si zacvičím poobede alebo večer. A viete koľkokrát som si poobede alebo večer skutočne zacvičila? Ani raz!

Naučila som sa nekompromisne si na mobile nastaviť 20 minút a počas tohto času cvičiť. Nedávam si priestor na výhovorky ani so sebou nediskutujem. Viem, že by som našla mnoho dôvodov prečo práve dnes nie a prečo cvičenie vynechať. Lenže si na to nedávam priestor. Proste cvičím.

A poviem vám, že je to úžasný pocit prekonať samú seba. Tiež viem, že je pre mňa fajn mať to za sebou a nemusím myslieť celý deň nato, že dnes som ešte necvičila a kedy to dobehnem. Ak to spravím hneď ráno, pozitívne ma toto moje malé víťazstvo nad svojou vlastnou lenivosťou nakopne a ja si môžem radostnejšie vychutnať nový deň

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *