Ja som…

inšpirácia 145Som presvedčená o tom, že produktivita ide ruka v ruke s disciplínou. Jednoznačne to chce od nás disciplínu plánovať si dni, ale nielen to. Ešte väčšia disciplína je naplánované aj dodžať. Mnohokrát som si o sebe myslela, že nie som disciplinovaná. Bolo pre mňa jednoduché pre niečo sa nadchnúť a chvíľu vydržať, ale dotiahnuť to konca, to už bola iná výzva 🙂 Uvedomila som si, že mnohokrát som o sebe rozprávala ako o človeku, ktorý nemá disciplínu. Tvrdila som, že mám množstvo nápadov, ale je pre mňa ťažké doviesť ich do úspešného konca.
Až jedného dňa prišiel AHA-moment. Počula som o tom, že čo o sebe tvrdíme, tým sa stávame. A mám dojem, že je na tom mnoho pravdy.
Ak si namiesto trochu bodiek pre JA SOM… dosadíme nedisciplinovaná, rozrtžitá, tučná, nepekná alebo čokoľvek iné, negatívne, je jasné, že nám to na našej vnútornej pohode nepridá.
Ale skúsme si dosádzať pozitívne a pekné myšlienky o sebe – JA SOM… šikovná, múdra, krásna, disciplinovaná, sebavedomá, empatická, rozumná, zodpovedná, vnímavá… Čokoľvek pekné. A ešte niečo: trénujme to denne  Ak to nepôjde inak, napíšte si svoj vlastný zoznam pozitívnych deklarácii o sebe a čítajte si ho každý deň. Ja už ten svoj mám

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *