Liečivé jablko

Hovorí sa, že kto pravidelne konzumuje jablká, prechádza chorobám. Je to celkom pochopiteľné, pretože jablká obsahujú veľké množstvo vitamínov, minerálnych solí, organických kyselín a stopových prvkov. Tie najvýznamnejšie z nich sú vitamíny A, B, C, vápnik, fosfor, sodík, chlór, železo, horčík, síra, meď, zinok a pre nervovú sústavu veľmi dôležitý draslík. Neoddeliteľnou súčasťou  jablka je aj pektín, ktorý znižuje hladinu cholesterolu v krvi a prečisťuje črevá. Jablko pomáha telu odbúravať toxíny a zráža teplotu. Okrem toho je veľmi užitočné pre fajčiarov.

Jablko je účinné aj pri posilňovaní svalstva, chráni žalúdok a pečeň, prečisťuje krv a celkovo pôsobí osviežujúco.

Jablko môžete jesť po jedle, dokonca sa odporúča konzumovať surové biojablko nalačno, pretože slúži na prečistenie organizmu. Ideálnym riešením je zjesť jedno celé jablko pred spaním , pretože pôsobí ako preháňadlo a je vhodné na udržanie čistých zubov. Avšak mýtus o tom, že po zjedení jablka si netreba si netreba umývať zuby, je mylný. Jablko totiž obsahuje cukor, fruktózu a umytie zubov po ňom by malo byť samozrejmosťou.

Odšťavené jablko je veľmi chutné s mrkvou, prípadne veľmi zaujímavú chuť má odšťavené jablko s červeným hroznom a kúskom kôry z biocitróna.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *