7 vecí, ktoré chcem stihnúť v máji

calendar-440582_1920

Neviem, ako si plánujete svoje týždne a mesiace vy, ale ja to robím tak, že každý mesiac si napíšem niekoľko top úloh, ktoré by som v tom-ktorom mesiaci rada stihla a ktoré súvisia aj mojimi snami a cieľmi na celý rok. Nuž a potom si tieto mesačné úlohy podelím do týždňov.

Rada by som sa s vami podelila o mojich top 7 priorít práve pre mesiac máj. Na našom Facebooku budem aj pridávať updaty, ako sa mi to v máji darilo 🙂 A možno to na konci mesiaca spíšem do samostatného článku.

Takže, nech sa páči, tu sú:

Navštíviť Malkia park

Každý mesiac sa snažíme navštíviť aspoň jedno nové miesto. Keďže nás exotika absolútne neláka a úplne nám vyhovujú jednodňové alebo kratšie výlety, snažíme sa rozšíriť si obzory. Minulý mesiac sme boli v Zveroparku, viac si prečítajte tu, tento mesiac sa chystáme do Malkia parku. Keďže ma veľmi fascinujú mačkovité šelmy, už sa nesmierne teším.

Prečítať si knihu Lepšie žiť, menej míňať

V tomto roku by som chcela prečítať 15 kníh a pravda je taká, že by som sa na to mala viac zamerať, lebo v apríli som si síce niekoľko kníh rozčítala, ale ešte ich dočítané nemám. Ale popracujem na tom. Čo však chcem v máji iste stihnúť, je kniha od Ruth Soukup, na ktorú ma upozornila kamarátka. Myslím, že by sa mi mohla veľmi páčiť. Keďže máj bude pre nás na facebooku aj mesiacom minimalizmu, určite sa s niektorými myšlienkami aj rada podelím.

Upratať spálňu

bedroom-1872196_1920Tento rok som si povedala, že postupne prejdem všetky miestnosti v našom byte a dôkladne ich poupratujem, prípadne pretriedim veci. Robím to pomerne často. V apríli som takto napríklad upratala chodbu a v máji by som sa chcela venovať spálni.

Naučiť sa päť nových byliniek

wildflowers-1504880_1920

Viete, že do konca roka 2017 by som chcela poznať aspoň 30 nových byliniek. Už ich síce niekoľko poznám a veľmi sa z toho radujem, ale keďže v máji všetko kvitne, chcela by som sa naučiť poznať ďalšie. Teším na príjemné prechádzky s fotografovaním byliniek a s múdrou knižkou, podľa ktorej sa ich učím identifikovať.

Začať používať medzizubné kefky

Toto bude riadna výzva. Nerobí mi problém ani zubná niť, ani zubná kefka, dokonca som si obľúbila aj jednozväzkovú kefku, ale používanie medzizubnej kefky, to už je iná reč. Absolútne si na to neviem zvyknúť a vôbec sa z toho neteším. Ale viem, že by som mala. Takže v máji chcem začať budovať nový zvyk 🙂

Ísť na preventívnu prehliadku

Popravde, chcela som ju stihnúť už v apríli, ale nepodarilo sa mi to. Dávam si to ako úlohu na máj, verím, že tentokrát to vyjde.

Finančne podporiť aspoň jednu dobrú vec

time-is-money-1601976_1920Dávanie je dôležité a ja by som chcela dávať viac. V máji si chcem nájsť nejaký pekný nový projekt, ktorý som ešte nepodporila a podporiť ho finančne svojou trochou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *