7 vecí, ktoré chcem stihnúť v auguste

calendar-august-2480881_1920Ani sa mi veriť nechce, že je tu už ôsmy mesiac roka. Musím sa vám však priznať, že začiatky mesiacov mám veľmi rada. Majú pre mňa taký nový svieži nádych. Niečo ako čistá strana v zošite, nový list v kalendári 🙂 Ak ich tiež máte radi, tak ma iste chápete.

Rada sa s vami podelím o to, akých 7 vecí by som v tomto mesiaci rada stihla.

Opakovane navštíviť Hohe Wand

Ak nepoznáte Hohe Wand, viac informácii nájdete tu: http://naturpark-hohewand.at/sk/ Pre mňa osobne je to krásne miesto. Raz som tam už bola približne pred troma rokmi a veľmi sa mi tam páčilo. Tento mesiac by som to chcela zopakovať.

Odložiť si na sporenie

cash-2259076_1920Toto robím každý mesiac. Vždy na začiatku mesiaca podľa hesla: Zaplať najprv sebe. Viem, že keby som si to nechala na koniec mesiaca, jednoducho by som minula asi takmer všetko a neušetrila by som si nič. Na začiatku roka som si povedala, asi približne akú (reálnu) sumu by som na konci roka chcela mať. Stanovila som si teda cieľ. Potom to už bolo jednoduché 🙂 Sumu som si vydelila počtom mesiacov, teda 12 a vyšla mi suma, ktorú si mám odkladať mesačne. A to vždy na začiatku mesiaca aj robím.

Oslava narodenín

V auguste mám narodeniny. Teším sa na to, že k nám príde rodina a spoločne ich oslávime. Chcela by som, aby sme spolu prežili príjemný čas a aby každý odchádzal s pozitívnym zážitkom. Preto chcem vymyslieť buď nejaký zaujímavý program alebo nejaké nové jedlo, ktoré ešte u nás nikto neochutnal.

Kúpim si nejakú peknú ženskú vec na oblečenie

close-up-1844786_1920

Pred niekoľkými týždňami som sa kritickým okom pozrela na môj šatník. Naozaj nemám veľa vecí, v tomto sa snažím byť minimalistka. Minule som ich počítala a vyšlo mi číslo asi 60 aj s topánkami, vetrovkami, bundami, kabátmi. Do tohto čísla nie sú započítané pyžamá, spodná bielizeň, ani ponožky, čiapky a šatky. Všetko ostatné tu započítané je. Zároveň som si spísala, čo by mal môj ideálny šatník obsahovať. Počet veci prekročiť nechcem. Držím sa zásady, že ak si niečo nové kúpim, niečo iné posúvam ďalej. Tento mesiac by som si rada kúpila niečo pekné ženské, ideálne dlhé letné šaty. No uvidíme, čo sa mi podarí 🙂

Pošlem 2 newslettre

Keďže veľmi rada píšem a tvorím web www.mojspokojnyzivot.com, mám veľmi rada aj interakciu s vami, mojimi čitateľmi. Aj preto vám naozaj s radosťou posielam newslettre. O čo väčšia je moja radosť, keď mi od vás príde odpoveď, že vás moje slová povzbudili alebo že sa vám moja stránka páči. ĎAKUJEM 🙂

Zbaviť sa 30 vecí z bytu

heart-1483358_1920

Minimalizmus milujem a viem, že ustavičné nakupovanie nikdy nikoho neurobilo šťastným. Ani nikdy neurobí. Veľmi sa snažím našu domácnosť udržiavať bez zbytočných vecí. Neprosím si darčeky zdarma od mobilného operátora, ani reklamné predmety, ani nové ponožky, hoci by stáli iba euro. Minimalizmus je však proces. Stále je čo vylepšovať. Hoci mám za sebou už niekoľko minimalistických výziev, tento mesiac by som sa tiež rada zbavila 30 nepotrebných vecí v našej domácnosti. Nechcem ich len tak vyhodiť, ale možno posunúť, ponúknuť, odovzdať, proste im nájsť náhradný domov a využitie.

Prečítať jednu knihu

Môj plán prečítať 15 kníh za rok je ešte stále aktuálny. Momentálne som na čísle 10, idem čítať jedenástu a rozhodla som sa trochu zvoľniť tempo. Bude mi teda stačiť, ak tento mesiac prečítam jednu knihu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *