Gabriela Kratochvílová -Krása spočíva v tom, aký je človek vo vnútri

Možno si kladiete otázku, prečo sme si pre rozhovor vybrali práve českú miss 2013 Gabrielu Kratochvílovú. Nuž, odpoveď je jednoduchá. Zaujala nás 🙂 Nielen svojím výzorom, účesom, názormi, ale aj sympatiou, ktorá z nej vyžaruje, skromnosťou a pokorou. A v neposlednom rade aj krásnym srdečným úsmevom. Preto si prečítajte exkluzívny rozhor s novou českou miss – Gabrielou Kratochvílovou.

  1. Aký  je to pocit byť novou českou miss?

Pocit je to stále neuvěřitelný, protože najednou jsou v mém životě chvíle, kdy lidem mohu jenom tím, že jsem, dávat radost. Lidé mě poznávají, zdraví, gratulují mi, žádají můj podpis nebo fotografii, což je pro mě opravdu maličkost a to, kolika lidem to udělalo radost, je jednoduše neuvěřitelné.

2. Vaše meno sa často skloňuje v súvislosti s krátkymi vlasmi. Vy sama ste však povedali, že krása nespočíva vo vlasoch. Ako by ste Vy definovali skutočnú krásu? V čom podľa Vás tkvie?

Krása je jistě záležitostí i zevnějšku, jinak bychom rána netrávily u zrcadla s řasenkou a jinými malovátky 🙂 J Ale tou děláme radost především samy sobě, lépe se cítíme, zvlástě, když nás někdo pochválí. Ale pro mě lidská krása spočívá v tom, jaký člověk je – uvnitř. To jak vnímá okolí, jaké má vlastnosti, pohled na svět, jak na lidi působí a co dokáže tím, jaký je, dát svému okolí. V tom já hledám opravdovou krásu.

3. Mávate aj Vy, ako česká miss dni, kedy sa necítite krásna?Ak áno, čo vtedy robíte?

Určitě ano. Musím říci, že zatím na mě v tomto získaný titul vliv nemá. Nikdy jsem neměla takové sebevědomí, abych se považovala za opravdu krásnou. Jsou rána, kdy mám chuť oblést si skafandr a jsou rána, kdy nemám potřebu se vůbec malovat. Řekla bych, že je to hodně o tom, jak se vyspím nebo cítím uvnitř. A jestli mi něco pomáhá, upřímně bych řekla, že ne. Buď doufám, že se ráno vzbudím s tím druhým pocitem, nebo to hodím za hlavu a řeknu si, že jsou horší problémy než to, zda jsem dnes krásná, nebo ne.

4. Je o Vás známe, že sa venujete mažoretkám. Nedávno ste dokonca aj získali významnú cenu. Napĺňa Vás táto aktivita?

Věnuji se mažoretovému sportu již několik let a ano, naplňuje mě to velice, proto to také dělám. Mám velmi ráda svůj tým, jsou to skvělé holky, a ráda se sportu věnuji naplno. Když do toho totiž dáte všechno a pak to můžete předvést, je to nádherný pocit. Když navíc vyhrajete, stojí to opravdu za to. Nám se teď podařilo vyhrát na Mistrovství Čech, ale to je úspěch jen z poloviny. Čeká nás ještě finále, tedy Mistrovství ČR, kde nás čeká především boj o postup na Mistrovství Evropy, tak nám držte palce!

5. Čo rada robíte vo voľnom čase?

Všechno možné. Baví mě opravdu hodně věcí a dělají mi radost i úplné maličkosti. Ráda čtu, kreslím, fotografuji, upravuji fotky, koukám na filmy, poslouchám hudbu, nebo ještě lépe na ní tančím po celém bytě, chodím na procházky, vařím, lépe řečeno učím se to, sportuju, válím se ve vaně, chodím do kina, s kamarády do hospůdky a když mám možnost, cestuji. Ráda dokonce myji nádobí v ruce, i když je pravda, že ne po rodinných oslavách, to vždy oceními funkci myčky.

6. Je možné stretnúť  Vás aj bez make-upu, trebárs v rifliach a tričku?

Určitě ano. Už proto, že respektuji, že si pleť musí taky občas odpočinout a například v létě mi přijde nosit spoustu líčidel naprosto zbytečné. Častěji než v džínách mě však spíše uvidíte v legínách a dlouhém triku, neboť není nad to se cítit opravdu pohodlně.

7. O čom snívate a čo Vám robí veľkú radosť?

Sním si o spoustu věcech, ale spíš jsou to přání, čeho bych jednou chtěla dosáhnout. Stále doufám, že procestuji svět, budu mít velkou rodinu, krásnou zahradu, práci, co mě bude bavit a hlavně, že budu šťasná. A radost mi dělá spoustu věcí, opravdu. Ranní hrnek kávy, čerstvě povlečená postel, vůně pekárny, letní déšť, spousta popkornu u filmu, chodit bosá po trávě nebo louskání ořechů.

8. Ak by ste si predstavili svoj život napr. o päť rokov, aký by ste chceli, aby bol?

… velká rodina, krásná zahrada, práce, co mě bude bavit a hlavně, ať jsem já a mé okolí zdravé a šťastné.

9. Nedá mi neopýtať sa typicky ženskú otázku. Ako sa staráte o svoju krásu? Venujete veľa času starostlivosti o pleť? Dodržiavate zdravú životosprávu? Aj aktívne športujete?

Nejsem v tomhle zrovna tak pečlivá, jak bych možná měla být, tak snad Vás nezklamu. Na pleť dbám především tím, že si ji vždy odličuji, než jdu spát, čistím ji a sem tam, možná už pro legraci, jí věnuji nějakou tu barevnou pleťovou masku, stejně tak jako den bez líčení. Mám ráda zdravou stravu, takže v tomhle směru si spíš dělám radost, ale nemyslete si, stejně tak ráda mlsám větrníky a bez problému sním i celou pizzu. Nerada si jídlo odpírám, hladová jsem protivná, takže se snažím si svou lásku k jídlu kompenzovat sportem. Někdy je to těžké, neboť člověk přijde pozdě večer domů utahaný jak pes a je rád, že je. Přesto se snažím si na to čas udělat. Třeba i u čištění zubů jsem schopna si zatancovat nebo zaposilovat nohy.

10. Máte krásny a úprimný úsmev, ktorý vychádza zo srdca. Čo vám vždy vyčarí úsmev na tvári?

Všechny maličkosti, úspěchy, dobrá společnost, rodina, přátelé a třeba i ta celá pizza k večeři 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *