Tip na výlet nielen s deťmi – Ranč pod Babicou

Na Ranč pod Babicou mi dala tip kolegyňa a som jej vďačná. Je to pekné miesto, ktoré je ako stvorené pre rodiny s deťmi, ktoré sa tu iste nudiť nebudú 🙂

Celý areál je pomerne veľký a platí sa doň naozaj len symbolické vstupné. Okrem lákavých preliezok a iných atraktívnych hier pre deti, je tu aj rybník, kde si môžete uloviť rybu, ktorú si potom upečiete. Azda najväčším lákadlom je však pre deti mini ZOO. Úprimne, ja som bola celkom prekvapená, koľko zaujímavých zvierat sa tu nachádza, hlavne také, ktoré by som v mini ZOO nečakala. Okrem husí, kačíc, sliepok, ste tu mohli vidieť aj krkavca, či leva s levicou.

To však stále nebolo všetko. V ZOO bol aj medveď, tigre, srnky, dikobraz a aj tchor, ktorého som doteraz nevidela v žiadnej zoologickej záhrade. Inak pravda je taká, že som ho nevidela ani tu, lebo bol asi zalezený v domčeku, ale klietku tu mal :))) Musím však uznať, že aj taký dikobraz bol pre mňa osobne dosť veľkým zážitkom, lebo som ho ešte nikdy nemala možnosť vidieť tak zblízka.

Deťom sa samozrejme veľmi páčili kozy, ovečky, ale aj ostatné typické domáce zvieratá.

Za veľmi sympatickú možnosť považujem aj to, že hneď pri vstupe sa dali zakúpiť malé balíčky, v ktorých bolo jedlo pre zvieratá, a tak si deti mohli vyskúšať aj kŕmenie.

Výhodou Ranču pod Babicou nie sú len atrakcie pre deti (ako vozenie detí na koňoch, ihriská, pre dospelákov štvorkolky, biliard…), ale aj reštaurácia a v neposlednom rade aj krásne prostredie, v ktorom sa ranč nachádza. Je približne 44 km od Nitry a len 26 km od Piešťan.

Myslím, že jednoznačne stojí za návštevu 🙂

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *