Môj “upratovací rozvrh“

broom-1837434_1280
Rok 2017 sa nám už naplno rozbehol a ja pevne verím, že ste sa na začiatku roka stihli zasnívať a premyslieť si, kam by ste sa v roku 2017 chceli dostať. Ak ešte nie, nič sa nedeje, nikdy nie je neskoro a je lepšie začať o pár dní neskôr ako vôbec nie. Niekoľko tipov na to, čo budem robiť v roku 2017 ja, nájdete aj v tomto článku: http://www.mojspokojnyzivot.com/?p=1942. Nech sa páči, môžete sa inšpirovať.

Ale o inom som dnes chcela. Viete, aké sú najčastejšie predsavzatia, ktoré si ľudia dávajú na nový rok? Napríklad tieto:

Prestanem fajčiť

Schudnem

Budem mať poriadok v domácnosti

Budem sa zdravšie stravovať

Budem mať dosť peňazí

Tí z vás, ktorí ste čítali môj eBook o tom, ako mať ten najlepší rok doteraz (nájdete ho tu: http://www.mojspokojnyzivot.com/?page_id=1925) viete, že tieto želania alebo predsavzatia sú dosť všeobecné a nie sú ani konkrétne, ani merateľné, ani špecifické a nemajú ani konkrétny termín, dokedy by mali byť dosiahnuté.

Dnes by som sa však rada zamerala na to tretie z nich – poriadok v domácnosti. Jasné, že by bolo fajn ho preformulovať, aby sme vedeli, čo si pod tým konkrétne predstavujeme. Napríklad takto: Vytvorím si upratovací rozvrh a dodržiavam ho.

Nuž a prečo píšem o upratovacom rozhvrhu?
Poznáte ten pocit, keď prídete z práce a štve vás plný kôš bielizne alebo uchytané zrkladlo v kúpeľni? Alebo vás hnevá nevyžehlená bielizeň či nevyleštené kachličky v kúpeľni (ok, teraz trochu preháňam – kachličky neleštím ani ja, iba pred Vianocami 🙂 Upratovací rozvrh vám pomôže zladiť jednotlivé činnosti a zároveň nebudete taký preťažený.

Môj upratovací rozvrh vyzerá asi takto:

pondelok: vymením utierky a uteráky, umyjem WC, občas žehlím, ak treba

utorok: umyjem podlahy

streda: periem

štvrtok: umyjem kúpeľňu a ožehlím, ak treba

piatok: vysávam a utieram prach

sobota: umývam podlahy, periem

nedeľa – nič 🙂

laundry-963150_1920

Na čo je to dobré? Mne to pomáha v tom, že občas som si ani presne nepamätala, kedy som menila uteráky alebo umývala kúpeľňu. Takto to mám jasne dané. Ak sa mi niečo nepodarí zrealizovať, jednoducho to vypustím a dostanem sa k tomu ďalší týždeň. A PS. Menej ma hnevá napríklad plný kôš na bielizeň, pretože presne viem, kedy budem prať 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *