Necvičte preto, že sa vám nepáči vaše telo. Cvičte preto, lebo svoje telo máte radi.

inšpirácia 217

Chodievate niekedy okolo zrkadla s malou dušičkou? Pozeráte sa na seba s pocitom, že to a tamto by bolo treba vylepšiť? Vidíte na sebe iba chyby? Priveľký zadok, tučné stehná, široké boky alebo napríklad nedokonalé paže? Pri každom jednom pohľade si to znova a znova uvedomíte. Potom to však príde. ROZHODNUTIE.

Rozhodnete sa, že to musíte zmeniť a treba s tým niečo urobiť čo najskôr. Tak začnete. Kúpite si permanentku do fitka alebo začnete cvičiť doma. Mnohokrát s pocitom, že musíme telo „zničiť,“ aby sme ho napasovali do veľkosti 36, ako nám to diktuje doba alebo módne časopisy. Drepujeme, robíme výpady, mŕtve ťahy, učíme sa robiť kliky, proste čokoľvek, aby nám čísla či už v kilogramoch alebo v centimetroch prezradili, že sa nám to podarilo. Možno sme nadšení a dočasne spokojní. Schudli sme alebo sme znížili objem v centimetroch. Máme radosť. Potom si však všimneme nejaký ďalší (podľa nás) nedostatok a kolotoč sa začína odznova.

Naše telo je veľmi múdre a každý deň nám robí obrovskú službu. Častokrát k nám hovorí a snaží sa nás upozorniť na niečo, čo nie je v poriadku. Možno nás žiada o viac spánku, o viac vody, o viac vitamínov… Ale my nepočujeme. Nechávame to tak, radšej sa ničíme v posilke a pristupujeme k svojmu telu s pocitom, že nie je pekné, že sa nám nepáči.

inšpirácia 146

Skúste si predstaviť dieťa, ktoré niekoľko rokov počúva o sebe, že nie je dobré, že s ním nie sme spokojní, že sa nespráva tak, ako si to my predstavujeme, že musí urobiť to a tamto, aby sme ho začali mať radi. Naše telo podobne. Ak o sebe stále vyhlasujeme, že sme príliš tuční alebo príliš chudí, že máme široké boky alebo ovísajúce brucho, naše telo to vníma. Ak začneme niečo pre svoje telo robiť, práve s týmto pocitom, že je zlé, nedostatočné a chceme ho vylepšiť, vopred odsudzujeme našu snahu na neúspech. Opäť je to o postoji. Prijať svoje telo s láskou a vďakou za to, že nám slúži a starať sa oň práve preto, že ho máme radi. Cvičiť práve preto, lebo svoje telo milujeme a neriešiť dookola centimetre a kilá. Naše telo sa nám odmení. Stačí postupne, po malých krôčkoch začať meniť svoj postoj k nemu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *