Priemernosť je rovnako blízko k vrcholu ako ku dnu

ocean-2605700_1920

Ak sa snažíme preplávať životom ako priemerní, celý náš život je pravdepodobne taký. Je jedno, či sa to týka našich školských výsledkov, našich výsledkov v práci alebo hry na hudobný nástroj či učenia sa cudzieho jazyka. Dosiahneme určitú (nám vyhovujúcu úroveň) a ďalej sa už nerozvíjame. Stačí nám to, čo vieme, a viac vedieť nepotrebujeme.

Priemernosť je pohodlná, nebolí a nevyžaduje od nás žiadnu extra námahu navyše. Priemernosťou dokonca dokážeme urobiť výborný prvý dojem, tváriť sa, že vieme, hoci to tak vôbec nemusí byť. Nedokážeme však klamať pridlho. Problém nastáva, ak sa dostaneme do fázy, keď sa nás niekto opýta niečo, čo prevyšuje naše priemerné poznatky.

hairdresser-659139_1920

Ak ste napríklad učiteľ literatúry a prestali ste sa zaujímať o dianie v literatúre rovno po ukončení vysokej školy, tak ak učíte niekoľko rokov, zrejme máte čo doháňať. Ak ste kaderníčka a nerozvíjate sa vo svojom odbore, je dosť dobre možné, že nepoznáte najnovšie trendy a striháte ešte spôsobom, ktorý sa používal mnoho rokov dozadu.

Priemernosťou človek nerastie, práve naopak, zaostáva a nikam sa neposúva. Je len otázkou času, kedy si to všimnú ľudia okolo neho, či už jeho kolegovia, zákazníci, klienti, šéf…

Ak by ste si mali vybrať, šli by ste si dať radšej poradiť k človeku, ktorý sa rozvíja a zaujíma sa onajnovšie trendy alebo niekomu, kto ukončil svoje vzdelanie diplomom pred x rokmi? Zverili by ste svoj účes do rúk kaderníčke, ktorá pravidelne chodí na kurzy, školenia a rôzne tréningy alebo tej, ktorá strihá niekoľko rokov rovnakým štýlom a všetky jej klientky majú účes ako cez kopirák? Neviem ako vy, ale ja by som si radšej vybrala prvú možnosť 😉

womens-2701154_1920

Ako teda neupadnúť do priemernosti?

Je niekoľko tipov, ako neupadnúť do priemernosti, ako byť odborníkom

VZDELÁVAJTE SA V OBLASTI, KTORÁ VÁS ZAUJÍMA

Študujte si o téme, ktorá vás zaujíma. Ak sú to investície, učte sa, čítajte, predplaťte si vhodný časopis zameraný na investície, ale nepoľavujte. Dnes je svet dynamický, to, čo platilo pred pár rokmi, sa dnes považuje za staromódne. Držte krok s dobou.

STAČÍ 20 MINÚT DENNE

Dnes nie je výnimočné, že ste v práci napríklad účtovníkom, ale nesmierne vás zaujíma blogovanie. Keďže v práci strávite najmenej 9 hodín, nájdite si po práci aspoň 20 minút na to, aby ste sa rozvíjali v blogovaní. Mesačne je to približne 10 hodín.

CVIK ROBÍ MAJSTRA

Tréningy a školenia sú nesmierne cenným zdrojom informácií, no najlepšou školou je práve prax. Ak sa chcete zlepšiť v investovaní, pustite sa do toho. Ak vás zaujíma napríklad líčenie, pracujte, zdokonaľujte techniku, skúšajte na kamarátkach, známych. Ak je vašou vášňou písanie, píšte! Za 20 minút toho stihnete viac ako dosť.

NÁJDITE SI MENTORA

Teraz nemyslím platiť drahé peniaze človeku na druhej strane zemegule. Úplne stačí, keď si nájdete niekoho, koho prácu obdivujete. Pozrite si jeho videá na youtube, čítajte si jeho články, prečítajte si jeho knihu. Tento človek sa dostal tam, kam by ste sa vy chceli dostať tiež, preto sa od neho učte…

Budem rada, ak sa podelíte so svojimi tipmi, ako sa vám darí prekonávať priemernosť.

  

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *