Michala Měřínská: Bez pohybu vpred sa sny neplnia

P4162712

Počuli ste už pojem “vedomá ženská krása?” Že ešte nie? Tak Michala Měřínská sa práve tejto téme veľmi úspešne venuje. Jej pohľad na krásu je osviežujúci a zrelý a nemá nič spoločné s lacnými trikmi v časopisoch. Michala je múdra a krásna žena, autorka niekoľkých e-kníh i tlačenej knihy Magicky ženská, má svoj vlastný blog i online kurz pre ženy. Je pre mňa osobne naozaj veľkou inšpiráciou v tom, že sny sa dajú plniť, aj popri práci, popri starostlivosti o dieťa i o rodinu. A to, že Michala je na vedomú ženskú krásu skutočnou odborníčkou, si potvrdíte aj v tomto rozhovore.

1. Okrem toho, že ste mamičkou malého synčeka, ste aj neuveriteľne aktívnou ženou. Venujete sa blogu, líčeniu, ste autorkou niekoľkých e-kníh, ale teraz máte aj knihu v tlačenej forme. Ako sa to všetko dá stihnúť popri starostlivosti o dieťa?

Napadá mě jedno hezké a moudré lidové přísloví: „Když se chce, všechno jde.“ I když to není vždy tak jednoduché, je to všechno o tom, kam chcete vaši pozornost směřovat. A v tom pro mě ta volba jednoduchá byla. Na prvním místě v mém životě jsem já sama jako žena a moje rodina. Takže svůj čas věnuji dítěti, muži, společným chvílím a taky sama sobě – ať už péči o sebe, tak své seberealizaci. Přestala jsem dělat věci, které mi ničím neprospívaly (jako třeba koukání na seriály nebo trávení času s lidmi, se kterými mi není dobře). Jak si takto utřídíte priority, jde vše stíhat daleko líp. A to dokonce, i když máte předem pocit, že to zkrátka dohromady nepůjde. Samozřejmě nejsou jen růžové dny a někdy se mi nepovede všechno, co bych chtěla, ale i to k životu patří a je fajn to brát s nadhledem.

2. Vo Vašich aktivitách i príspevkoch dominuje téma krása. Prečo práve táto téma?

Už od malička se mi líbí vše, co je krásné. Miluju přírodu, moře, výhledy na zapadající slunce, krásné obrazy, barvy, hudbu, knihy. Krása mě skutečně naplňuje vnitřním klidem. Na své cestě Indonésií jsem si uvědomila, že i já sama můžu dělat tento svět krásnějším tím, co mi jde a co mě baví. Rozhodla jsem se dělat tento svět krásnějším tím, že pomůžu ženám, aby nechaly svoji krásu rozkvést. Vnímám tohle téma v dnešním světě jako velmi důležité, protože právě spousta žen žije každý den ve stresu z toho, že nevypadají tak, jak by chtěly. Spousta žen se sama sobě v zrcadle nelíbí a pro spoustu žen je spokojenost se sebou něčím, co je zastavuje na cestě za štěstím. Proto je pro mě téma krásy tak důležité. Učím ženy, jak svoji krásu najít uvnitř ve své duši a jak ji spojit s jemným a přirozeným ženským oblékáním i líčením. Zkrátka je učím, jak být spokojené a magicky ženské. A mám nesmírnou radost, když pak vidím, jak ženy skutečně kvetou, usmívají se a cítí se dobře. Třeba právě teď v mém online kurzu sdílí ženy ve facebookové skupině obrovské pokroky ve vnímání své vědomé krásy už po prvním týdnu a to je pro mě nádherná zpětná vazba.

3. Ako by ste vy definovali krásnu ženu? Navonok i zvnútra?

Krásná žena je v mých očích každá žena, která se cítí sama sebou a je se sebou spokojená a šťasná. Žena, která se umí poslouchat, miluje své tělo, ví, co její ženskosti sluší a září svoji ženskost okolo. Krásná žena si je vědoma svých předností a umí je jemně a žensky podpořit. Krásná žena je usměvavá žena s otevřeným srdcem.

P4152498

4. Aké kroky, rituály by ste odporúčali, aby ženská krása rástla?

Těch rituálů by mohla být skutečně velká spousta. Jak v knize Magicky ženská, tak v online kurzu ukazuji ženám různé cesty a vyzkoušené praktické tipy, jak na to. Kdybych měla říct, jaký nejdůležitější rituál kažženě pro růst krásy pomůže, byl by to tento: Dejte sama sebe ve svém životě na první místo a každý den věnujte své mysli i tělu vědomou pozornost. Stačí 10 – 15 minut denně a uvidíte zázraky.

5. Venujete sa niečomu, čo Vás baví a napĺňa a robíte to s obrovským nadšením – to je vidno. Predtým ste pracovali ako manažérka. Bolo to ťažké vrhnúť sa z istej, finančne zaujímavej pozície do neistoty a realizácie vlastného sna?

Musím říct, že to pro mě nebylo zas tak těžké. Svůj blog a svoje první kroky k podpoře žen na cestě za krásou jsem začala dělat na manažerské pozici – po nocích po zaměstnání jsem si sama tvořila weby, psala články a e-booky, o víkendech jsem se s ženami potkávala osobně na konzultacích a schůzkách. Vlastně pro mě bylo daleko těžší ustát to, že jako „tvrdá manažerka“, která vedla tehdy oddělení s 80 lidmi, mám i jinou tvář, kterou mnozí lidé v práci neznali. No a potom jsem z práce vlastně odcházela na mateřskou dovolenou, kde mám pro realizaci svých snů daleko víc času.

P3291896

6. Čo by ste poradili tým, ktorí si v srdci nosia nejaký sen, ale boja sa vykročiť? Čo pomohlo Vám?

Řeknu to na plnou pusu. Mě pomohlo až to, že jsem „spadla na hubu“. Začala jsem sama sebe poslouchat až v momentě, kdy jsem se ocitla skutečně na velké životní křižovatce a byla jsem na dně. Ale vím, že je spousta lidí, kteří to takto daleko nenechají zajít a jediné, proč nezačnou, je strach. Strach ze selhání, strach z odsouzení, strach, že nejsou dost dobří. Tak pro ty bych měla jeden vzkaz: Rozkouskujte si toho velkého slona s názvem „můj sen“ a jezte ho po kouscích. Jděte krok za krokem, udělejte každý den jeden malý krůček a za rok uvidíte, kolik toho zvládnete. Bez pohybu vpřed se sny neplní. Pokud se necháte strachem paralyzovat a budete stát na místě, budete i za rok jen snít.

7. Vašu FB stránku i články mám osobne veľmi rada. Nie sú tam žiadne lacné rady o tom, ako zbaliť muža alebo čo dnes na seba. Idete hlbšie, a tým sa líšite. Aký prvý krok by podľa Vás mala spraviť žena, ktorá naozaj nemá rada svoj obraz v zrkadle?

Děkuju Mirko, jsem moc ráda, že se vám články i příspěvky na stránce Magicky ženská líbí, to je pro mě velká odměna. Ten první krok k tomu, jak se začít mít ráda? Každý den ráno jděte k zrcadlu, nadechněte se, podívejte se sama sobě do očí a řekněte si: Mám se ráda, jsem ten nejdůležitější člověk v mém životě. Možná to ze začátku nebude lehké, ale vše začíná u lásky k sobě samotné. Naše krása i to, jak se sama cítíte ve svém těle a jak jsme si vědoma své sebehodnoty, to vše začíná u lásky k sobě samotné. Začněte se dívat na to, co se vám na sobě líbí. Začněte svoji krásu stavět na pocitu „mám se ráda“ a už se vykašlete na každodenní trápení se svými nedokonalostmi.

P4082192

8. Tvrdíte, že ak je spokojná žena, je spokojná i celá rodina. Čo sa zmenilo vo Vašom živote, odkedy ste sa vydali na cestu vedomej krásy?

Můj život od té doby vypadá podstatně jinak. Ať už to beru z toho pohledu, že jsem našla muže svých snů, máme v životě našeho úžasného malého prince a žijeme na krásném místě. Hlavně jsem se ale změnila vnitřně já sama – jsem sama se sebou ráda. Vím, co chci a kam směřuji, mám sny, které si plním, neobviňuji druhé a vím, že je jen na mě, čemu ve svém životě dám prioritu. A ruku v ruce s tím se sama cítím dobře a umím si říct, že mi to fakt sluší.

9. Aké máte ďalšie plány? Kniha je už na svete Neplánujete napr. semináre a stretnutia so ženami v Čechách i na Slovensku? Alebo si chcete po napísaní knihy trochu oddýchnuť?

liceniTěch plánů je spousta. Od online kurzů, které tvořím, přes produkty do e-shopu, aby si ženy mohly na krásu i sáhnout. Chci dál psát články a sdílet své myšlenky ať už na mém osobním blogu www.michalamerinska.cz nebo na mém blogu www.magickyzenska.cz, a taky bych chtěla pro ženy napsat další knihu, protože ta první je skutečně moc baví a otevírá srdce. Mým snem je i setkávat se osobně na živých akcích a seminářích. Hlavně bych si ale přála, aby značka Magicky ženská přinášela ženám radost, energii a chuť myslet v tom našem rychlém světě taky samy na sebe a svoji vědomou ženskou krásu skutečně každý den žít.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *