Natália Žembová: „Deti a spokojné manželstvo by som nemenila nikdy“

Na rozhovor s Natáliou Žembovou som sa veľmi tešila. Moje očakávania boli prekonané a bola som milo prekvapená z každej jednej odpovede. Okrem toho, že ju pravidelne vidieť na obrazovke STV, nechce byť považovaná za celebritu a skôr ako po oceneniach na obrazovke túži byť dobrou maminou a manželkou.

1.   Bolo vaším snom pracovať v televízii? Ako ste sa k tejto práci dostali?

V mladosti som mala úplne iné sny…pracovať s ľuďmi, pomáhať im. Aj preto som vyštudovala zdravotnícku školu v Trenčíne. Chcela som zachraňovať ľudské životy a zmierňovať utrpenie. Aj som dlhé roky pracovala ako zdravotná sestra, v Trenčíne na psychiatrickom oddelení, neskôr v Bratislave na dospelej dialýze a detskej JIS. Tieto oddelenia ma poznačili na celý život. Psychiatria bola o duši a duchovnom živote. Detská JIS zase o obrovskej bolesti, smútku, radosti, veľkosti Boha a Jeho milostiach.

Po materskej dovolenke som sa chcela vrátiť späť na oddelenie, ale uvidela som inzerát v novinách, že hľadajú moderátorky do Superstar. Najväčší môj omyl 🙂 Síce ma nevzali, ale všimol si ma tam scenárista Superstar – Peťo Šesták.. a bolo to 🙂 Sám sa ma ujal a začal pripravovať na moderátorskú kariéru. Ale to som netušila, aká dlhá cesta je predo mnou.

2. Podporuje Vás rodina v plnení Vašich snov? Chceli by ste, aby aj Vaše deti išli vo Vašich šľapajach?

Moja rodina, rodičia aj manžel ma v mojej práci podporujú. Najviac mi však pomáha manžel Martinko. Nebyť jeho pomoci v domácnosti, s deťmi, tak by som túto prácu určite nemohla robiť. Keď prídem domov unavená z práce, je upratané, s deťmi úlohy urobené, okúpané sú a ešte ma často čaká aj večera na stole…no zázrak muž 🙂 Je rád, že sa mi darí, že prispievam do rozpočtu a som v práci spokojná.

Deti sú našťastie z úple iného cesta 🙂 Dcéra Martinka (11) by sa chcela venovať tancu, syn Jakubko (9)  skôr futbalu 🙂 Som na nich hrdá, som šťastná, že sú takí, akí sú. Sú to dobré deti, snažím sa ich vychovávať v úcte k starším, pomáhať slabším a vo viere v Boha.

3.   Prečo ste si vybrali práve spravodajstvo? Lákali (lákajú) Vás aj iné odvetvia?

Spravodajstvo? Hm, to bol omyl 🙂 Keď som chodila do moderátorskej školy, tak som tam vyhlásila, že spravodajstvo a počasie v živote nechcem robiť. Že ma to nebaví a že je to strááááááášná nuda. A vidíte..zapovedaného chleba, najväčší krajec 🙂 Ale teraz som rada, že som sa dostala do spravodajstva..dáva mi to rozhľad, nové kontakty a veľa skúseností a vedomostí. Je to škola života. A či ma lákajú iné odvetvia? Asi by som si vedela predstaviť svoju vlastnú talkshow, kde by som poukazovala na bežné problémy ľudí, kde by mi ľudia rozprávali o svojich životých skúsenostiach a príbehoch.

4.   Ako vyzerá bežný pracovný deň moderátorky správ?

Do detailov? No, ako chcete 🙂 Ráno vstávam o 6,00. Urobím deťom raňajky, desiatu do školy, sebe obed do práce. Po odvedení detí do školy (vozieva ich väčšinou manžel, lebo bývame ďaleko od školy), mám chvíľu čas na sprchu, učenie (ešte navštevujem Vysokú školu sv. Alžbety v Bratislave, odbor sociálna práca). Potom o 9,00 odchod do práce – cestujem pol hodinku autom, bývam v Rohožníku, čo je 45 km od Bratislavy. V práci je to štandard, zhon, zbieranie informácií, triedenie, moderovanie atď. Večer prichádzam domov okolo pol deviatej, keď moderujem nočné správy, tak prídem až okolo pol noci.

5.   Aké správy najradšej hlásite?

Kde sú deti, výstavy, koncerty, príjemné veci….ale to má rád asi každý spravodajca. 🙂

6.   Máte dve detičky. Ako oni vnímajú to, keď Vás vidia na obrazovke?

Keďže to už robím takmer 5 rokov, v mojich začiatkoch boli deti ešte malé, netušili, že tá teta na obrazovke je ich maminka. Keď som prišla domov zo správ, tak mi syn (vtedy 4-ročný) povedal, aby som sa odlíčila. Tak som sa odlíčila a potom s úľavou povedal : No, a už si zase naša obyčajná maminka 🙂 To ma presvedčilo o tom, že deti to vnímajú ako povolanie, ako každé iné. Nie som pre nich celebrita. A som šťastná. Viac ako osobnosť televíznej obrazovky, by som túžila raz byť Osobnosť medzi maminkami a manželkami. Tak dúfam, že  raz sa mi to podarí. S Božou pomocou.

7.   Dosiahli ste to, o čom mnohé mladé dievčatá snívajú. Máte občas chvíle, kedy by ste popularitu vymenili za niečo iné?

Hej.. a dosť často 🙂 Po ťažkom dni by som najradšej robila záhradníčku, upratovačku, kuchárku, cukrárku alebo aj maminku na plný úväzok 🙂 Ale potom sa “vyspím” a je všetko tak, ako má byť. A napokon…ja nie som až taká populárna, ako iné “celebrity” (neznášam to slovo, pre mňa je to ako nadávka). V môj prospech hovorí usporiadaná rodina, krásne, zdravé dve (zatiaľ) deti a spokojné manželstvo. A túto úlohu by som nemenila NIKDY!

8.   Je pri Vašej práci nevyhnutné aj ďalšie štúdium? Sledujete zo záujmu správy, aj keď ich práve nehlásite Vy?

Ako som spomínala, študujem na VŠ Svätej Alžbety v Bratislave sociálnu prácu. Pre mňa je denná práca obrovskou školou. Každý deň sa niečo nové naučím, takže život Vám dá viac, ako akákoľvek škola.

Správy sledujem, aj keď som doma. Nemôžem prísť do práce a nevedieť, čo sa deje. Preto si ráno prečítam dennú tlač a potom nastupujú na rad televízne informácie.

9.   Ako trávite voľný čas?

Najradšej s deťmi, v kruhu rodiny. Milujem spoločné výlety, hry, návštevy rodiny a priateľov. Keď chcem byť sama, tak sa utiahnem do izby a čítam..unikám do sveta fantázie, ktorý som si zamilovala už počas detských čias. So šálkou dobrého čaju, a príjemnou hudbou, je to hotový relax, ale až keď deti večer zaspia, dovtedy som celá ich 🙂  Keď mi je smutno, sadám za klavír, tam si vylejem srdce 🙂  Mám rada na jar a v lete aj prácu na záhradke, kde si dopestujem asi všetko 🙂 Od jahôd až po mrkvu a bylinky:) A v neposlednom rade je pre mňa nenahraditeľný Boh..v tichu kostola a pri oltári si liečim všetky bolesti, čerpám silu a napĺňam si srdce Jeho Láskou…je pre mňa droga 🙂 Bez Neho neviem žiť, dýchať, chodiť po Zemi, ani rozhodovať o bežných veciach…Milujem Ho z celého srdca…nikto ma v živote tak nemiloval ako On …nikto. Je to pre mňa najdokonalejší chlap na svete 🙂

10.       Máte nejaký obľúbený citát, motto, ktorým sa riadite, prípadne, ktoré Vám pomáha?

“Ten kto sa usmieva, stáva sa slnkom. Pretože hreje a svieti zároveň” 🙂 To je citát Jána Pavla II, ktorého som mala nesmierne rada a veľmi si vážim jeho odkaz na tomto svete. Hoci nie vždy sa to dá, ísť s úsmevom a bolesťou v srdci, ale pomáha mi to. Vstať a ísť ďalej aj napriek práve dolámaným snom a srdcu. Boh je Veľký…On v tichu robí najväčšie zázraky…preto často mlčím a snažím sa Ho počúvať… a potom je ten úsmev omnoho ľahší 🙂

 

8 Comments

Add Yours
  1. 1
    Mária

    Rozhovor s pani Žembovou sa veľmi dobre čítal. Prajem jej veľa šťastia, zdravia
    a úspechov v kruhu rodiny aj v práci. Nech sa jej darí a rozdáva milý úsmev.
    Tiež aj autorke Mirke prajem veľa dobrých článkov.
    Mária

  2. 5
    Neznámy

    Vidíte, aj žena dokáže urobiť so ženou príťažlivý a hodnotný rozhovor…Aj také inteligentné ženy sú medzi slovenskými moderátorkami? Klobúk dolu! Aký je to rozdiel toto čítanie oproti pretlaku “Durianových a Hargašových” prázdnych interview hlavne pred vyhlasovaním OTO… Že je moderátorka Natália aj zdatný spolubesedník asi netreba dodávať… A navyše očarujúca a sympatická žena… priam modelka…Určite ona by mala byť slovenskou televíznou OTO moderátorkou… Vďaka za príjemný rozhovor…

    • 6
      Mirka Kilianová

      Veľmi ma teší, že sa Vám rozhovor páčil 🙂 Vďaka za pozitívnu spätnú väzbu a Natálku Žembovú upozorním nato, že tu má toľko pekných komentárov 🙂

  3. 7
    Povzbudzujúce

    Veľmi povzbudivý rozhovor aj pre mňa ako osobu aj ako študentku masmediálnych štúdii. Veľa ľudí mi hovorí, že to ako veriaca v médiách nebudem mať ľahké a ja si nerobím ani ilúzie, že budem ale je veľkým povzbudením vidieť, že sa to dá a určite pani Žembová prináša radosť svojim kolegom 🙂

    • 8
      Lenka

      Radosť kolegom robí doslova:D ako sa hovorí, nehovor hop, kým nepreskočíš, zrazu tie reči o rodine pôsobia smiešne… Netreba sa hrať na svätcov, lebo z toho po čase vyjdete len ako pokrytci… že pani Žembová a pán Figeľ .? 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *