Sedem tipov pre krajšie ráno

Ráno má čarovnú moc, udáva tón celému nášmu dňu. Ak sa zobudíme svieži, s dobrou náladou, väčšinou je celý náš deň taký. Ak naopak, sme v ustavičnom zhone a na poslednú chvíľu dobiehame na autobus, náš deň bude väčšinou vyzerať podobne. Preto si prečítajte niekoľko tipov, ktoré mne (a snáď aj vám) skrášľujú ráno.

1.   Privstaňte si

Uznávam, že tento tip znie dosť radikálne, ale v mnohom vám pomôže. Ak si ráno privstanete, stihnete oveľa viac vecí a zároveň budete mať viac času pre seba. Nie nadarmo sa hovorí, kto skoro vstáva, dobre sa máva.

2.   Vypite dostatok tekutín

Najlepšie niekoľko pohárov vody. Telo totiž cez noc neprijíma tekutiny, a tak je vhodné mu ich doplniť. Po vypití viacerých pohárov vody sa budete cítiť lepšie a získate aj novú energiu.

3.   Vytvorte si ticho

Ráno je ideálnym časom na to, aby sme sa stíšili, počúvali náš vnútorný hlas a zisťovali odpovede na naše otázky. Skúste do každého svojho rána včleniť aspoň 10 minút ticha, kedy budete sami so sebou a so svojimi myšlienkami.

4.   Zacvičte si

Nemusí to byť nič zložité, stačí keď si 10 minút zabicyklujete na stacionárnom bicykli alebo pár minút podvíhate činky. Ak nemáte možnosť vykonať ani jedno, tak sa aspoň poriadne ponaťahujte.

5.   Raňajkujte

Pripravte si aspoň malé raňajky. Najlepšie niečo zdravé, ideálne ovocie. Ak z ovocie zakrátko vyhladnete, spravte si niečo, čo vás zasýti. Dbajte však na dobré a kvalitné raňajky. Tlačenka s chlebom vás pravdepodobne odrovná na celé doobedie.

6.   Vytvorte si informačné vákuum

Ráno nepotrebujete čítať maily ani zisťovať, čo práve robia vaši priatelia. A keďže sa v televízii väčšinou pozitívne správy nedozviete, nie je na škodu, ak ich aspoň ráno úplne vynecháte. Možno sa vám to nezdá, ale aj tým, že negatívne informácie len pasívne počúvame, kazia náš deň.

7.   Prečítajte si niečo pekné

Ak nemáte čas čítať cez deň, spravte to ráno. Prečítajte si niečo, čo vám rozjasní deň, nejaký pozitívny príbeh, peknú báseň… Spojíte tak príjemné s užitočným. Naučíte sa niečo nové a zároveň si pritom oddýchnete.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *