Pozitívne myslenie je nákazlivé, chvalabohu

Dalo by sa dokonca povedať, že myslenie celkovo je nákazlivé. Aj pozitívne, aj negatívne. Stáva sa aj vám, že sa máte stretnúť s priateľom, či s priateľkou a po stretnutí s ním, či s ňou odchádzate povzbudený? Zrazu sa vám opäť zdá, že život je nádherný, že stojí zato usmiať sa a mať radosť. Aj vaše starosti sa akoby zmenšili, tešíte sa z práce, z počasia, hoci nie je ideálne a máte energie na rozdávanie? Aj toto dokáže spôsobiť stretnutie s „pozitívnym“ človekom. Ja mám to šťastie, že ma takíto ľudia obklopujú a som zato vďačná. Vďaka nim mám aj ja viac radosti zo života a spoločne prežité chvíle netrávime ohováraním systému či kolegov v práci. Ak by sa k tomu náhodou schyľovalo, mám chvalabohu manžela, ktorý má vie v podobných úvahách rýchlo a účinne zastaviť.

Rovnako je však nákazlivé aj negatívne myslenie. Ľudia, ktorí sa ustavične sťažujú, ktorí majú pocit, že sa im v ničom nedarí a nech sa pustia do čohokoľvek, vopred sa snažia zbytočne. Tí, ktorí nikdy nie sú spokojní s tým, koľko zarábajú, lebo kolegyňa z vedľajšej kancelárie má o niečo viac a pritom nič nerobí. Alebo tí, ktorí si myslia, že im nikto nerozumie, nikto ich nechápe, na nič nemajú čas a tak len pasívne sedia pred televíziou a konzumujú ďalšie negatívne informácie, aby získali nové témy na rozhovory s druhými. Stretli ste sa už s takýmito ľuďmi? Určite! A pravdepodobne ste od nich odchádzali zničení, znechutení a nahnevaní aj na seba a aj na všetkých okolo.

Mám však pre vás dobrú správu. Vy SAMI sa môžete rozhodnúť, v ktorej skupine chcete byť. Či sa chcete zo života tešiť a prajete si, aby druhí od vás odchádzali potešení, povzbudení a nadšení. Či im chcete vliať do života svetlo a pozitívnu energiu a želáte si, aby vás ľudia vyhľadávali. Či si chcete ZAKÁZAŤ akúkoľvek negatívnu myšlienku (denne máme vraj okolo 60.000 myšlienok, je na nás, či z nich spravíme myšlienky pozitívne alebo negatívne). Alebo chcete ostať zakuklení v negativite, kritizovať, frflať, šomrať, ohovárať a závidieť. Stretnutia s druhými budú pre vás len možnosti, ako „vyliať“ svoje trápenia na niekoho iného bez ohľadu nato, že ste tomu druhému zhoršili minimálne náladu.

A je tu ešte jedna dôležitá vec. Vy SAMI sa môžete rozhodnúť, s akými ľuďmi sa budete a chcete stretávať. Podľa odborníkov nás totiž najviac ovplyvňuje päť ľudí, s ktorými sa najčastejšie stretávame. Skúste sa teda obklopiť pozitívnymi ľuďmi alebo sa pozitívnym človekom staňte a svet bude hneď krajší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *