Liečivá sila prírody ukrytá v biokozmetike

Aj vy máte niekedy dosť umelej „prechemizovanej“ kozmetiky? Rozmýšľate nad tým, že by ste sa chceli vrátiť k prírode aj používaním prírodnej biokozmetiky? Neviete ako rozlíšiť skutočnú prírodnú kozmetiku od tej, ktorá to o sebe tvrdí? Toto všetko sme sa opýtali tých, ktorí sú v prírodnej kozmetike skutočnými odborníkmi. Rozprávať sa budeme so zástupcami českej biokozmetiky Saloos, ktorá je dostupná aj na Slovensku.

1.Biokozmetika sa často stavia do protikladu ako lepšia, jemnejšia a prírodnejšia varianta oproti klasickej kozmetike. V čom spočívajú jej výhody?

Biokosmetika je k pleti šetrnější, protože neobsahuje syntetické konzervanty, syntetické barvicí a vonné látky, suroviny vyrobené z ropy a dalších podobná „vylepšovadla“, která mohou být označována za případně možné potencionální alergenní látky. Používáním přírodní biokosmetiky se zlepšují přirozené regenerační schopnosti pleti, dlouhodobě udržuje její hydratační režim v rovnováze a minimalizuje se tím riziko možných kožních zánětů, vyrážek či alergických kožních reakcí.      

2. Dá sa na prvý pohľad rozoznať, že ide o biokozmetiku? Titulom prírodná kozmetika sa dnes totiž pýši takmer každá kozmetická značka.

Na našem trhu se nachází velké množství „přírodní biokosmetiky“, ale ne vždy se jedná o skutečnou biokosmetiku. Pro snazší orientaci zákazníků vznikla česká ochranná značka Certifikovaná přírodní biokosmetika – CPKbio a její standardy vycházejí z renomované mezinárodní certifikace ECOCERT. Uděluje ji nezávislá kontrolně prospěšná organizace KEZ (Kontrola ekologického zemědělství ) a to pouze těm výrobkům, které splňují nejpřísnější pevně daná kriteria pro výrobu certifikované přírodní bikosmetiky. My jsme tento certifikát kvality získali jako vůbec 1. výrobci v České republice v září 2007.

 3. Aké sú účinky biokozmetiky? Sú produkty biokozmetiky účinnejšie ako produkty, ktoré dostať bežne v drogérii?

Biokosmetika není méně účinná, rozhoduje se pro ni čím dál více lidí a jsou mezi nimi i příznivci klasické kosmetiky. Cení si jí hlavně lidé se suchou až přesušenou pokožkou, s různými dermatologickými problémy, akné i lupénkou, protože jim výrazně více vyhovuje tato olejová kosmetika.

4.  Aké certfikáty má konkrétne kozmetika Saloos
?

Saloos je držitelem českého certifikátu kvality pro biokosmetiku CPKbio.

5. Aké zloženie má biokozmetika? Ide skutočne o kozmetiku “nechemickú?”

Základ biokosmetiky Saloos tvoří pokožce prospěšné bio rostlinné oleje lisované za studena,  100% bio bambucké máslo a 100% přírodní esenciální oleje. Vždy se jedná o nejkvalitnější suroviny pocházející z ekologického zemědělství, příp. ze sběru bylin či plodů rostoucích ve volné přírodě.

Zásadně neobsahuje ropné produkty (paraffinum liqiudum) – minerální oleje, které většinou najdete i v kosmetice, určené pro jemnou dětskou pokožku, neobsahuje syntetické konzervační, vonné ani barvicí látky, suroviny z mrtvých zvířat (zvířecí kolegen, vorvaňovinu, norkový tuk a další).

6. Majú ľudia záujem o kúpu biokozmetiky? Máte pravidelných zákazníkov, ktorí si objednávajú produkty iba u vás?

Čím dál více lidí se v dnešní době zajímá o zdravý životní styl, snaží se žít pokud možno v souladu s přírodou a také se zajímají o to, co jedí, z jakých surovin byl výrobek vyroben, co všechno obsahuje a to se týká také kosmetických produktů.

 7. Je vhodnejšie používať pre deti produkty biokozmetiky? Ak áno, kvôli čomu?

Jednoznačně je přírodní biokosmetika pro jemnou dětskou pokožku rozhodně vhodnější, ale nejen pro dětskou, ale i pro pleť přesušenou, citlivou i  atopickou. S biokosmetikou není tak pleť zatěžována jako s klasickou, která obsahuje např. ropné produkty (paraffinum liquidum) a najdete je i na etiketách produktů určených pro děti.

8. Ak niekto uvažuje, že by začal s biokozmetikou, aký produkt odporúčate na začiatok?

Je na zákaznikovi, pro jaký typ produktu se rozhodně, zda to bude sprchový  či koupelový olej, bio Karité balzám či bio kokosová péče. Je vhodné se řídit typem pleti, zda se jedná o mladou pokožku, suchou či zralou, stejně jako u klasické kosmetiky. A také se řídit tím, jaké vůně jsou člověku příjemné či ne. Přírodní biokosmetika je pro své jemné složení přímo balzámem pro pokožku a pro své nezaměnitelné vůně zároveň i balzámem na duši.

2 Comments

Add Yours
  1. 1
    oleje

    Pre dcerku pouzivam na detské masáže prirodny mandlovy olej Saloos a som s ním spokojna. Pridánim par kvapiek eterickeho oleja mu dodam vonu aku potrebujem (mandarinka, mata, pomaranc a pod.) Iné bio výrobky som zatiaľ neskúšala. Celkovo si nerada natieram kožu, nie som zvyknutá, až v poslednom čase som si kúpila zopár krémov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *