Jedine s láskou

Za deň vykonávame veľmi veľa činností, od ranného vstávania, cez návštevu školy, či práce, učenia sa na skúšku, stretávania sa s ľuďmi, varenie alebo konzumovanie obeda.  A samozrejme, mnoho, mnoho ďalších. Niekedy ich vykonávame tak automaticky, že si to ani neuvedomujeme. Mnohokrát ich potom musíme opakovať, aby sme dosiahli želaný výsledok.

Pamätám si, ako som sa ja učila na skúšku. Ani náhodou to nebolo s radosťou. Povrchne som si prečítala skriptá a ustavične dookola som si kládla otázku, načo mi to v živote bude. Celé to skončilo tak, že som s prípravou bola síce skôr hotová a zostalo mi viac času do termínu skúšky, ale musela som sa učiť ďalej, lebo moje poznatky boli príliš povrchné.

Alebo ako som chodila do práce. Ráno som sa zobúdzala otrávená a zničená, že už zase musím ísť. Nevidela som zmysel. Akonáhle som sa však rozhodla vložiť do každej činnosti kúsok lásky, môj deň sa zmenil. Keď lásku dáte, lásku dostanete naspäť. Platí to, to mi môžete veriť. Zrazu sa mi zdalo, že ľudia okolo mňa sú iní, milší, veselší. Bol to krásny pocit. Ak ste čo i len jednému človeku prežiarili deň, ten pocit stojí zato.

Čo to vlastne znamená rozdávanie lásky? V mojom ponímaní je to, naplno sa vložiť do každého stretnutia, pozorne počúvať v rozhovore, oceniť druhého, s láskou mu naservírovať jedlo alebo uvariť čaj. Vytvoriť atmosféru, v ktorej sa ten druhý bude cítiť naplno prijatý a šťastný. Obdarovať druhého milým slovom alebo telefonátom, ktorý ho poteší. Možností je nekonečne veľa.

Skúste začať s rozdávaním lásky na mieste, kde sa nachádzate. Či už doma, manželovi, deťom, rodičom, svojim známym, jednoducho ľuďom, s ktorými prichádzate denne do kontaktu. Ak bývate sami, tak darujte lásku svojim kolegom v práci, klientom… Výsledky na seba nenechajú dlho čakať.

photo credit: La pareja via photopin (license)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *