Iveta Malachovská: „Môj manžel je výnimočný muž“

 

Moderuje, cestuje, stará sa o rodinu, športuje a popritom má mnoho iných aktivít. Reč je o známej moderátorke Ivete Malachovskej. Nielen o práci, ale aj o rodine, záľubách, cestovaní a mnohých iných témach sme sa pozhovárali s touto zaujímavou ženou.

1. Moderujete v televízii, učíte, popritom sa pripravujete na zaujímavých hostí a máte krásnu rodinu, ktorej sa iste venujete. Ako to všetko dokážete skĺbiť? Ste ten typ, ktorý si všetko zapisuje alebo to zvládate s úplnou ľahkosťou bez diára?

Tak bez diára to nejde 🙂 Termínov je veľa a miesta v pamäti menej. Snažím sa všetko dobre rozvrhnúť, aby som mala čas aj na rodinu, aj keď naša dcérka už študuje v zahraničí na vysokej škole, a tak tých rodičovských povinností je menej…

2. Ste jednou z najlepších moderátoriek na Slovensku. Čím si vás získala táto práca? Viete si predstaviť seba aj v inej profesii?

Ďakujem za kompliment, snažím sa už dlhé roky. Moja práca je nádherná, dlhé roky mám šancu stretávať zaujímavých ľudí, spovedať ich (Štúdio Kontakt, Doma s Markízou, Dámsky klub…), rovnako byť pritom, keď zažívajú významné šťastné chvíle svojho života (Hra o Niké, Globetrotter, Hodina pravdy).Čo sa týka inej profesie, viem si seba predstaviť ako sprievodkyňu po svete, čašníčku či učiteľku telocviku..

3. Ako vyzerá Váš bežný deň?

Vstávam okolo 7.00, v deň, keď vysielam, sadám na bicykel doma a cca 30 min.bicyklujem, trošku poposilňujem a hybaj do RTVS 🙂 Po vysielaní sedíme s kolegami a nastavujeme témy na ďalšie dni a týždne. Nuž a potom každý deň inak. Spolu s Katkou Koreckou robím už po štvrtý krát Vianočný koncert v Bratislave, nádherný koncert plný vianočných melódií, ale i operných árií. V spolupráci so SND prinášame v adventný čas jeden výnimočný večer, nuž a na takom koncerte pracujete celý rok, najprv zháňate sponzorov, potom noty, ktoré chcete na koncerte zahrať a napokon od augusta chystáme mediálnu kampaň. Tento rok  nás práca  teší o to viac, že koncert uvidia aj diváci RTVS 23.12 20.30 na Dvojke. Takže sa nenudím a pracujem aj ako podnikateľka, producentka a produkčná ….

Nuž a okolo 18.00 prídem domov a rýchlo chystáme pre manžela i seba ľahkú večeru …Ale ak sú akcie, ktoré moderujem, tak sa ešte presúvam niekde inde, kde je ma „treba.“

4. Veľmi rada čítam články o Vás, pretože sú vždy plné energie a dynamizmu. Kde si Vy dobíjate baterky? Mávate aj vy niekedy dni, kedy by ste najradšej nevyšli von? Ako zvládate upršanú jeseň?

Baterky  jednoznačne dobíjam na prechádzkach spolu s manželom, naše hlavné mesto má nádherné okolie ako Kamzík, Železná studnička či Sandberg, a tak sa kedykoľvek po práci zbalíme a ideme sa vydýchať. Je to dôležité. Čo sa týka dní, kedy sa mi nechce ísť von, jednoznačne nedeľa, milujem byť celý deň v pyžame a nič okrem obeda nerobiť.

5. Vraj ste chceli byť profesorkou telesnej výchovy. Aké športy robíte dnes?

Chcela, ale keďže mám už od mladosti problémy s kĺbami, nedalo sa a v súčasnosti, nuž trošku sa mi pohoršilo. Takže už nemôžem behať 5 km denne, ale aj tak cvičím na orbitreku, bicykli či chôdzou udržujem svoje srdce v kondícii a k tomu pár klasických cvikov. Mňa šport baví, takže aj plávam, občas hrám tenis, ping-pong, basketbal, lyžujem…

6. Vaše manželstvo je dôkazom toho, že aj po x-rokoch môžu byť ľudia do seba zamilovaní. Raz som čítala vetu, že ak sa človek prestane o svoje manželstvo starať, onedlho zistí, že sa už nemá o čo starať. Vaše  manželstvo prekvitá , ako sa oň teda staráte?

Hlavne sa staráme obaja, aj mne i manželovi záleží na tom, ako sa vo vzťahu cítime …Ja veľmi obdivujem svojho manžela aj za jeho profesiu i vzťah k rodine. Je to výnimočný muž, ktorý sa vždy stará o to, aby nám všetkým bolo spolu dobre. U nás platí pravidlo  “otoč si to ”  a vďaka tomu fungujeme už vyše 20 rokov ako manželia. Netreba k tomu veľa, stačí si uvedomiť, čo moje rozhodnutie znamená pre partnera 🙂

7. Okrem iného ste aj veľkou cestovateľkou. Aké sú Vaše obľúbené miesta na Slovensku i vo svete? Ktoré miesta by ste chceli ešte navštíviť?

Na Slovensku je tých miest veľa. Kto často cestuje, tak si viac a viac uvedomuje, aká je naša krajina bezproblémová oproti iným. Máme vodu, krásne lesy, štyri ročné obdobia (aj keď asi viac dve), nie je vojna, ani tajfúny či zemetrasenia. Možno ešte ten kúsok mora, keby sme mali… Žijeme v strede Európy, máme blízko do Prahy, Budapešti, Viedne, či Paríža alebo Londýna. V porovnaní s inými krajinami sme na tom skvele a vďaka tomu môžeme poznávať, ako sa žije v iných. Rada cestujem, ale veľmi rada sa vraciam domov. Mám rada Podbanské, kde trávime každé leto pár dní, Tatry a samozrejme Bratislavu, kde som sa narodila. Čo sa týka budúcnosti, chystáme sa na budúci rok do  oblasti Tokaja, radi by sme videli, ako sa dari rovnako zapáleným ľuďom, ktorí sa snažia a robia to skvelo  ….

8. Nedá mi neopýtať sa typicky ženskú otázku. Zdá sa mi, akoby ste sa vôbec nezmenili a vyzeráte stále rovnako ako v období, keď ste moderovali Hru o Niké. Ako sa staráte o svoj vzhľad a krásu?

Ďakujem, ale hlavne sa neriešim a nepodlieham botulotoxínovým či hyalurónovým zázrakom. Som zástancom neinvazívnej starostlivosti, chodím na výbornú kozmetiku Eriksson – ošetrenie, pri ktorom si oddýchnem. Čo sa týka vrások, považujem ich za prirodzené a primerané môjmu veku, pripomínajú mi starosti a radosti, ktoré nás sprevádzajú celý život..

9. Ak Vám ostane voľný čas, čomu ho rada venujete?

Veľa čítam, chodím do divadla, na operu, koncerty, na športové podujatia …

10. O čom ešte snívate?

To nemôžem napísať, lebo sa to nesplní 🙂

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    katarina.kor

    Ivetka, ste obdivuhodná žena. Mám Vás rada vďaka vášmu životnému postoju a názorom, ktoré sú podobné názorom “obyčajných” ľudí. Ste pravým opakom Vašej kolegyne Soni Müllerovej. Prajem Vám, aby sa Vám darilo vo všetkom, do čoho sa pustíte… A Váš vzťah s manželom sa môže dávať kľudne za príklad už deťom v škole 😉 Dúfam, že náš vzťah s manželom bude takýto aj po toľkých rokoch, zatiaľ taký už 6 rokov je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *