Ovplyvňuje nás poradie narodenia?

Mám veľmi rada psychologické knihy a v poslednej dobe ešte radšej Kevina Lemana ako autora. Pred nedávnom som od neho čítala zaujímavé postrehy o tom, ako nás ovplyvňuje poradie nášho narodenia, a poviem vám, že som sa nestačila čudovať, čo všetko z toho na mňa sedí.

Tak schválne. Aj vy si robíte zoznamy, čo musíte v daný deň stihnúť? Ste perfekcionistom a neznesiete neporiadok? Prípadne si ukladáte veci do skrine podľa farieb? (toto som robila aj ja, ale už som od toho upustila 🙂 Mávate často pocit, že jedine vy viete najlepšie, ako niečo spraviť? Ak áno, tak ste iste prvorodený. Charakteristika prvorodených mi je veľmi blízka, lebo aj ja medzi nich patrím a z vymenovaného na mňa sedí úplne všetko. Zo známych osobností boli prvorodenými napríklad Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Brad Pitt, Oprah Winfrey alebo Ben Affleck.

Ak máte najmenej fotografií v rodinnom albume, asi budete prostredné dieťa. Vždy ma fascinuje, ako toto v mojom okolí platí. Aj môj brat má v albume podstatne menej fotiek než ja alebo mladšia sestra a takmer na žiadnej z nich nie je sám. O prostredných sa vraví, že sú dobrí vyjednávači, sú zmierovatelia, čo iste pramení z detstva, keď sa snažili „uhladiť“ konflikty medzi starším a mladším súrodencom. Sú výbornými priateľmi a častokrát sa uberajú iným smerom ako zvyšok rodiny. Známe prostredné deti sú napríklad: Donald Trump, Richard Nixon, George Bush st.

Ak sa vám niekto predstaví ako Katka, Janka či Lucka, pravdepodobne ide o najmladšie dieťa (starší súrodenci volia oficiálnu verziu svojho mena). Najmladšie deti sú spoločenské, vtipné, zábavné, vedia, ako hovoriť s ľuďmi a sú majstrami osobného predaja. Veľmi často im nič nehovorí poriadok, ani hospodárenie s peniazmi. Sú nekomplikovaní a nemajú radi nudu. Najmladšími deťmi v rodine boli aj: Eddie Murphy, Jim Carrey, Ronald Raegan, Danny DeVito alebo Whoopi Goldberg.

Tak ako? Sedí na vás niečo? Alebo ste presný opak svojej charakteristiky?

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *