Gizela Oňová – Moje vnúčatá sú ako pestrá kytica kvetov

Televízna svokra, pani Gizela Oňová, si získala sympatie mnohých divákov. O tom, čím žije táto sympatická dáma, si môžete prečítať v tomto rozhovore.

1. Pani Gizka, ste speváčkou,herečkou, autorkou kuchárskych kníh a v súčasnosti sa objavujete na televíznych obrazovkách aj v relácii Svokra. Dá sa to všetko vôbec stíhať?

Kto si nevie zadeliť čas, peniaze a miesto v byte, je stratený človek. Toto babkine krédo, ktoré mi znie v ušiach už oddávna, mi dodáva silu a disciplínu.

2. Okrem vyššie spomenutých úloh ste aj manželkou, matkou a babičkou. Aké sú Vaše vnúčatá?

Mám 5 vnúčat. Najstarší je chlapec a ostatné samé dievky. Každé z vnúčat je iné. Keď sme všetci spolu, mám neskutočnú radosť; popasiem si na nich oči – pripadajú mi ako pestrá kytica poľných kvietkov.

3. Dočítala som sa o Vás, že sa snažíte čo najviac času tráviť s Vašou rodinou a neváhate cestovať za vnúčatami i do zahraničia. Nelákal Vás život tam?

Počas svojho života som ako umelkyňa mala možnosť spoznať veľký kus sveta. Mnohé krajiny sa mi veľmi páčili, ale zistila som, že nikde inde ako na Slovensku by som nevedela žiť.

4. V relácii Svokra máte možnosť nahliadnuť do problémov niektorých rodín. Čo myslíte, čo je ich spoločným menovateľom?

Spoločným menovateľom je paradoxne to, že všetci sme iní. Problémy sú všade a sú veľmi rôznorodé. No stopercentne platí, že každý sme strojcom svojho šťastia. Ak nenájdeme sami v sebe dostatok odhodlania k riešeniu, nepomôže nám ani náš partner, rodič, priateľ či “Svokra”. Svoj cieľ si musí každý nájsť sám.

5. Keby ste mali možnosť poradiť niečo slovenským rodinám, čo by to bolo? Odkiaľ treba začať, aby sa situácia v rodinách zlepšila?

Treba o problémoch hovoriť a snažiť sa ich presne pomenovať. Podľa možnosti riešiť ich dohodou, aby neprerástli do veľkého konfliktu. Veľmi dôležité je aj nájsť si svoju úlohu v rodine a snažiť sa ju čo najlepšie plniť.

6. Ste vychýrenou kuchárkou. Stíhate popri všetkom aj denne variť? A vlastne aj na televíznych obrazovkách radšej naučíte deti piecť koláč ako ich privykať na sladkosti? Dbáte aj vo svojej rodine na to, aby bolo denne na stole čerstvé a zdravé jedlo?

Varenie je mojou vášňou. Denne chystám jedlá nielen pre seba a manžela ale aj pre rodičov a najmladšiu dcéru, ktorá síce nebýva s nami, no sama nestíha popri robote uvariť. Pre mňa je varenie aj relaxom č. 1.

7. Ako rada oddychuje Gizka Oňová? Máte radšej aktívny oddych alebo pohodu s knihou v ruke? Uprednostňujete hory alebo more?

Najradšej oddychujem pri Sudoku, časopisoch, knihách a neodpustím si ani prechádzky s naším psíkom Čikou. Denne ju venčím aj 4 krát. Taktiež mi nerobí problém prejsť sa peši k rodičom, čo je asi 5 km. Doma často počúvam dobrú muziku a rada si pospím (treba predsa dobiť baterky:). No a v lete sa často vyberiem k moru.

8. Energiu, ktorú máte, by Vám mohli závidieť aj niektorí dvadsiatnici. Ako sa Vám darí dobíjať si baterky a byť stále veselo naladená?

Energiu, veselosť a optimizmus som dostala do vienka a ďalej ich pestujem. Snažím sa na ľudí a veci či udalosti hľadieť z tej dobrej stránky a nachádzať v nich to dobré. Nikoho neodsudzujem, radšej sa ho snažím pochopiť, aj keď nie vždy je to jednoduché..

9. O čom snívate? Čo by ste rada v živote dosiahli?

 V zrelom veku majú aj obyčajné veci veľký význam. Túžim okolo seba vidieť šťastné úsmevy nielen svojej rodiny, ale aj každého, koho stretnem. Chcem byť užitočná. Chcem učiť ešte veľa rokov svoje vnúčatá, že slušnosť a čestnosť nič nestojí ale prinesie im také bonusy, že sa im bude žiť šťastnejšie a ľahšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *