Miriam Šmahel Kalisová – Dcérka Mia je ten najväčší zázrak

Miriam Šmahel Kalisová sa pred nedávnom stala mamičkou dcérky Mie. Rozhovor s ňou o tom, ako vníma materstvo, aké je Mia bábätko a mnoho iných vecí sa dočítate v našom rozhovore.

1.Nedávno ste sa stali mamičkou malej Mie. Aký je to pocit? Nakoľko sa zmenil Váš život?

Život sa zmenil úplne. Veľmi si to celé užívam a teším sa, že mi bolo dopriate stať sa maminou.

2. Aká ste mama? Skôr pokojná alebo možno bojazlivá?

Tým, že je Mia taká pokojná, tak som aj ja pokojná. Keď plače, tiež sa snažím ostať pokojná, lebo keby bola zo mňa kôpka nervov, tak jej tým nepomôžem. Ale jasné, že som aj bojazlivá. Narodila sa v období chrípok, tak sme boli s prvými návštevami veľmi opatrní. Verím ale, že to všetci chápali a nemali nám to za zlé.

3. Ako sa zmenil Váš bežný život? Užívate si prechádzky s bábätkom?

Paradoxne, Mia je tak zlaté a pokojné dieťa, že niečo také ako zhon, nepoznám. Dokonca spolu niekedy spíme až do jedenástej, takže na nedostatok spánku či oddychu sa sťažovať nemôžem. Popoludní si pospí skoro päť hodín, takže mám pol dňa pre seba, kým si ona spinká na terase v kočíku. V škaredom počasí to s prechádzkami príliš nepreháňam a radšej využijem to, že máme terasu, ale keď je pekne, tak rada vybehnem na prechádzku.

4.Ostáva Vám čas na obľúbené varenie a pečenie?

Samozrejme, ostáva

5. Pri čom si zvyknete oddýchnuť?

Pri dobrej knihe o deťoch, ako im porozumieť a ako zachovať chladnú hlavu v každej situácii. Momentálne študujem knihy o výžive a príkrmoch, keďže čochvíľa už začnem vyvárať aj Miuške.

6. V minulosti som o Vás čítala, že máte rada zdravý životný štýl. Uprednostňujete kozmetiku netestovanú na zvieratkách, radšej domácu stravu ako fastfoody, nefarbíte si vlasy a ani si už nelakujete nechty. Myslíte si, že Vám tieto zásady pomohli pri bezproblémovom tehotenstve?

Chcela som pre Miu to najlepšie a snažila som sa jej to najlepšie aj dať. Viete, budúce mamičky sa snažia pripraviť pre dieťatko dokonalú výbavičku, fľašky, cumlíky atď, ale nemyslia na to, že o ich telo by malo byť rovnako postarané, veď tam to bábo býva deväť mesiacov. Zabúda sa nato a to je škoda. Keďže ja som zdravo žila aj pred otehotnením, nebol pre mňa problém prejsť na zdravú stravu. Nič som na svojich zvykoch nemenila.

7. Na čo sa v budúcnosti najviac tešíte?

Ja sa teším na každý jeden deň. Nejako som prestala žiť budúcnosťou a veľmi si užívam prítomnosť. Ako sa nám Mia pred očami mení, rastie. To je ten najkrajší zázrak, aký sa nám mohol stať.

8. Rodina, zdravie a priatelia, to sú hodnoty, ktoré uznávate. Ako sa Vám darí budovať rodinu?

Nad týmto som sa nikdy nezamýšľala. My si proste len tak nažívame spolu a je nám spolu dobre.

9. Zmenil sa Váš vzťah s manželom, odkedy máte bábätko? Čo by ste poradili párom, ktoré prežívajú rovnakú zmenu a na manželského partnera im už akosi neostáva čas?

Je jasné, že teraz sa o lásku delíme, ale vôbec nám to nevadí. Teraz sme traja mušketieri a ľúbime sa všetci rovnako, rovným dielom. Nikto nemôže nikomu nič závidieť. Nerada by som sa stavala do pozície, že chcem niekomu radiť. Treba si dobre rozmyslieť, či dvaja majú v srdci miesto aj pre tretieho. Ak áno, tak žiadny problém nevznikne.

10. O čom sníva Miriam Šmahel Kalisová?

Mne sa už všetky sny splnili, mám úžasného manžela, zdravé a pokojné bábätko. Čo viac by som mala chcieť?

Rozhovor autorizovala Miriam Šmahel Kalisová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *