Od modelingu k cukrovinkám – Lucia Gažová alebo ak chcete Lulu´s bakery

Priznám sa, že názov Lulu´s bakery som registrovala už dlhšiu dobu. Spájal sa mi hlavne z počutia s makarónkami. Hovorila som si, že keď všetci tie makarónky od Lulu´s tak pochvaľujú, musím ich aj ja vyskúšať. Bolo rozhodnuté. Prišli a boli úžasné 🙂 Bola som zvedavá, kto je tá mladá slečna, ktorá pečie takéto lahodné koláčiky a kto sa vlastne skrýva za názvom Lulu´s bakery. Lucka Gažová, bývalá Miss sympatia, nedostala titul o najsympatickejšiu miss veru nadarmo. Tí, ktorí ste o nej počuli, iste vás bude rozhovor s ňou zaujímať a tí, ktorí ešte nie, neváhajte a čítajte.

1.  Ako sa Miss sympatia dostala k pečeniu? Nebije sa dráha modelky s pečením sladkých dobrôt?

V čase, keď som sa stala Miss sympatia som naozaj ani len netušila, že raz budem piecť a nebodaj sa tým ešte aj živiť. Časom postupne prišlo to, že modelingu som sa začala venovať o čosi menej a zameriavala som sa viac na štúdium a iné aktivity. Neskôr to už bola v práca v oblasti marketingu, popri ktorej prišlo pečenie, do ktorého som sa zamilovala. Čiže pravdu povediac, ani neviem, či sa tieto dve povolania bijú, u mňa veľmi nie, keďže modelingu sa venujem už len sporadicky a je to viac moje hobby ako práca. Skombinovať sa to v každom prípade dá. A ako som sa dostala k pečeniu? Ani sama neviem, asi náhodou

2. Vaše makarónky sú pojmom. Prečo ste sa rozhodli práve pre ne?

V prvom rade je úžasné počuť, že to čo robím, robí ľuďom radosť, chutí im to a nie ešte to, že moje makarónky sú pojmom. Presne toto sú veci, pre ktoré ma pečenie tak úžasne baví a teším sa z neho každý deň. Pre makarónky som sa rozhodla pre jednu veľmi jednoduchú vec. Počula som, videla som a čítala som, že je veľmi ťažké ich spraviť, že je to svojím spôsobom alchýmia a nie každému sa vydaria. No a ja som jednoducho chcela patriť medzi tých, ktorým sa to podarí. A ja keď sa pre niečo rozhodnem a nadchnem, som veru vytrvalá. Čiže veľmi prozaický dôvod, pre ktorý som sa rozhodla práve pre ne je to, že boli pre mňa obrovskou výzvou. A samozrejme zaujali ma aj vizuálne, musela som ich jednoducho vyskúšať a ochutnať.

3. Okrem makaróniek pečiete aj iné koláčiky, torty… Ktorý koláč je Váš najobľúbenejší?

 Ťažko povedať, bavia ma nové kombinácie chutí a prísad. V poslednom čase mám veľmi rada makové veci, čokoládu obľubujem tiež a nie je nad dobrý cheescake. Neviem, len jeden koláč sa mi asi veru nepodarí vybrať. Napriek tomu, že pečiem každý deň, na sladké som stále!

4. Mohli by ste naším čitateľom popísať, kadiaľ viedla Vaša cesta k realizácii Vášho sna, ako ste začínali?

 Ja práve teraz som v tých začiatkoch a verím, že tá moja cesta pôjde len správnymi smermi. Nie je to vôbec jednoduché, ale verím tomu, že keď človek naozaj niečo chce, chce robiť to, čo miluje a čo ho každý deň teší, tak sa to skôr, či neskôr podarí. Pre mňa je snom to, že čoskoro budú môcť moje koláčiky ochutnať všetci, či už priamo z mojej kuchyne, z kaviarní, či obchodíkov s lokálnymi výrobkami a surovinami. Začiatkom tohto sna bolo práve to, že som sa odhodlala venovať sa pečeniu naplno a hlavne to, že sa snažím robiť to najlepšie ako viem a poctivo, pretože ono je to potom na tých koláčikoch, či čomkoľvek inom naozaj cítiť.

5. Veľa Vašich sladkostí a sladkých receptov je bezlepkových (bez múky) a bezlaktózových (bez mlieka). Celkovo sa dá o Vašich sladkostiach povedať, že sú zdravšie a chutnejšie ako iné. V čom ešte spočívajú ich ďalšie výhody?

Áno snažím sa skúšať aj nové a zdravšie verzie sladkostí, možno aj to na mne zanechal ten spomínaný modeling. Pretože viem, aké je ťažké, keď si človek jednoducho nemôže dopriať. A ich iné výhody? Sú robené naozaj s láskou, každý jeden z nich. Na každom koláčiku je môj rukopis, ja zbožňujem pečenie a snažím sa, aby to bolo cítiť aj na koláčoch, ktoré z mojej kuchyne odchádzajú. Pracujem s kvalitnými surovinami, umeliny u mňa miesto nemajú a nikdy ho ani nenájdu. A tie koláčiky, ktoré pečiem ja, sú jednoducho moje, je to z nich cítiť. Nikdy nebudú dokonalé, ale vždy budú ručne a poctivo robené, jednoducho lulus koláče

6. Kde čerpáte inšpiráciu? Čítate časopisy alebo máte nejakú obľúbenú stránku, ktorú navštevujete?

Veľa čítam časopisy, v kuchárskych knihách vždy, keď mám čas a sledujem všemožné internetové stránky z celého sveta. Keď ma recept zaujme, tak ho hneď skúšam. Samozrejme vždy s malými zmenami, to by som nebola ja, aby som niekedy recept dodržala presne. Môj najobľúbenejší je určite časopis Apetit, ktorý odoberám už roky a často z neho čerpám inšpirácie.

7. Venujete sa dnes už naplno len pečeniu? Ak áno, bolo to ťažké opustiť stabilnú prácu a prejsť k realizácii svojho sna?

 Klamala by som, ak by som povedala že to bolo jednoduché. Bolo to pre mňa veľmi ťažké. Čo-to som si aj odplakala, ale to k tomu asi už patrí. Ten pocit, že som to skúsila a idem si za svojím však za to určite stojí.

8. Vymýšľate si aj vlastné recepty? Z akých surovín najradšej pečiete?

 Áno vymýšľam, čím ďalej častejšie. Najradšej pečiem z čohokoľvek domáceho a sezónneho.

9. Aké plány má do budúcnosti Lucka Gažová a aké Lulu´s bakery?

 Je to už pár mesiacov, kedy som tieto plány prestala oddeľovať. Lulus bakery je Lucia Gažová a naopak. Je to súčasť mňa, ktorej teraz venujem všetku svoju energiu a snahu. Môj sen a plán je mať čoskoro svoju vlastnú malú výrobničku, kde si budem môcť piecť od rána do večera. Ak by som sa mala pozerať ďalej, tak mojím snom je mať aj malú útulnú cukráreň, v ktorej sa všetci budú cítiť pohodlne, dokonale a príjemne a budú sa tam chcieť vracať. A ja tam budem sedieť v zástere medzi nimi a odbiehať k rúre, aby sa tie čerstvé koláče nepripálili. A možno sa tam budú pod nohami motať aj moje dve deti, ale to už zachádzame naozaj do budúcnosti, o ktorej sa ani neodvažujem až tak veľmi hovoriť. A raz by som chcela aj napísať knihu o pečení, ktorá nebude len taká obyčajná, ale človek ju s chuťou “zhltne” celú naraz. A aj svoj program by som chcela, kde by som ľudí učila piecť a vychutnávať si tú radosť, keď sa im to podarí a môžu na seba byť právom hrdí. Haha plánov a snov je naozaj veľa, treba ísť krok po kroku

10. Stáva sa niekedy, že ste z pečenia unavená? Ako oddychujete a kde čerpáte energiu?

 Ale hej, stáva sa to, nie často, ale stáva sa. Najradšej vtedy oddychujem u nás na chalupe v prírode, alebo vytiahnem von mojich kamarátov, alebo som len sama, ticho, s vypnutou hlavou. Inak aj veľa čítam, ale väčšinou sa to aj tak skončí tak, že si poviem, že budem oddychovať a aj tak skončím pri pečení. Len tak, pre radosť. Energiu veľmi čerpám aj z ľudí, ktorí sú okolo mňa, je pre mňa veľmi dôležité byť obklopená práve takými ľuďmi, ktorí ma podporujú, veria mi a veľa sa s nimi smejem.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *