Pár slov o tom, ako plánujem svoje mesiace, týždne a dni

organizer-791939_1920

Tí z vás, ktorí ma poznáte osobne, viete, že veľmi rada plánujem. Nehovorím, že je to jediná správna cesta, ale mne to naozaj pomáha. Uvedomujem si, že aj byť spontánny má niečo do seba, ale mne skôr vyhovuje plán.

Ako som vám už spomínala, mám svoju nástenku snov na 5 rokov. Inšpiráciu, ako napríklad môže vyzerať nástenka snov nájdete tu. Veľmi vás povzbudzujem si jednu takú vytvoriť.

Z mojej nástenky snov na 5 rokov si vytvorím nástenku na konkrétny rok. Snažím sa dať si ciele na ten-ktorý rok aj také, ktoré sú úplne možné, reálne a pomerne jednoducho splniteľné, ale i také, ktoré ma trochu „vyrušujú“ a ktorých naplnenie bude odo mňa chcieť aj trošku driny. Alebo si položte tzv. kľúčovú otázku a píšte, čo je pre vás aktuálne

Potom neskôr pracujem už len s plánom na konkrétny rok.

inšpirácia 149

Každý mesiac si napíšem svoj zoznam činností, vecí, ktoré by som rada stihla v konkrétnom mesiaci. Niektoré úplne priamo súvisia s mojou nástenkou snov a niektoré menej, ale napríklad túžim ich zrealizovať a nepatria až k takým zložitým 🙂 Každý mesiac si teda napíšem niekoľko bodov do svojho zoznamu a na záver mi ostáva už len jediné. Rozdeliť si tieto svoje mesačné ciele do týždňov, prípadne do konkrétnych dní, ak ide o nejakú jednorazovú činnosť.

inšpirácia 108Toto je niečo, čo funguje mne a netvrdím, že je to univerzálne riešenie pre všetkých. Stále však verím tomu, že prekonať sám seba je úžasný pocit. Aj ja mám chvíle, niekedy sú to dokonca dni alebo aj celé týždne, že sa mi nič nechce, prídem unavená z práce a najradšej by som si sadla len pred TV a nič nerobila. Nebudem sa tváriť, že to ešte nikdy nestalo 😉 Ale vyhrať sama nad sebou je síce náročné, ale ten výsledok a pocit spokojnosti stojí zato 🙂

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *