Maja Švábiková, lektorka CFF programu tvárového cvičenia: Prirodzenou krásou dokážeme meniť svet a inšpirovať druhých

maja

Žijeme dobu kultu krásy a mladosti. Pri publikovaní fotografií používame filtre, aby nebolo vidieť nedokonalosti. Prvé vrásky sa riešia botoxom a inými populárnymi omladzovacími metódami. Téma starnutia je u mnohých tabu. Tak veľmi túžime po dokonalosti, až potláčame vlastnú jedinečnosť.
Ako balzam na dušu potom pôsobí rozhovor s Majou Švábikovou, lektorkou CFF programu tvárového cvičenia, ktorá hovorí o prirodzenej kráse, ktorú má každý jeden človek. Práve prirodzená krása je cesta, ako mať zdravé sebavedomie, ako zlepšiť a uzdraviť svet. Pozývam vás prečítať si rozhovor s touto zaujímavou ženou.

1. Maji, ako si sa dostala k tvárovému cvičeniu? Čo bolo tým prvým podnetom?

Podnetov bolo viac. Po rozchode s otcom mojich detí som sa presťahovala z Bratislavy do Čadce, môjho rodného mesta. S prácou je to tu dosť ťažké – je tu málo pracovných príležitostí. A aj som  sa bála, že ak aj po materskej do nejakej práce nastúpim, moje deti ma už neuvidia. Taktiež som túžila po slobode a dobrodružstve. Pretože podnikanie je svojim spôsobom veľké dobrodružstvo.
No a posledným podnetom bola moja dvojitá brada, z ktorej si otec mojich detí neraz uťahoval. Mala som za sebou naozaj náročnú životnú etapu, a tak som bilancovala. Tiež som sa na seba snažila pozrieť reálne aj zvnútra aj zvonka. No a tak prišla “na pretras” aj moja dvojitá brada (smiech).

2. Ak sa nemýlim si jedinou certifikovanou lektorkou CFF programu tvárového cvičenia na Slovensku? Prečo si sa rozhodla práve pre tento program? Čím je iný ako možno ďalšie metódy, ktoré sa na trhu objavujú?

Hlavne som hľadala niečo, čo by ma v mojom hektickom živote slobodnej mamy nezaťažovalo a robilo mi radosť. Skúšala som niekoľko programov, no buď boli príliš dlhé, alebo som ja sama musela riešiť, čo budem cvičiť, alebo neúčinné. Predtým som chodila do fitka a vedela som, že keď chceme nabrať svalovú hmotu, musíme dvíhať činky. Akosi intuitívne som cítila, že musí byť na svete niečo lepšie, ako som našla doposiaľ.  Gúglila som a našla CFF program tvárového cvičenia. Splnil všetky moje očakávania. Je komplexný, čiže precvičíme všetky svaly na tvári a krku naraz a taktiež je nielen preventívny, ale aj korektívny. Pri posilňovaní používame ruky ako závažia, tým naše svaly rýchlejšie rastú. Netreba už žiadne obmeny cvikov, to, čo sa raz naučíme, cvičíme do konca života. Celý program zaberie 15 minút a cvičí sa poležiačky . Výsledky sa dostavia omnoho rýchlejšie ako pri iných programoch.
V neposlednej rade to bola aj osobnosť samotnej zakladateľky CFF (Carolyns Facial Fitness) Carolyn Cleaves (71). Je to krásna, múdra žena, plná pokory a lásky k ľuďom.

_42A1712

3. Mnoho žien rieši svoje vrásky a starnutie metódami ako botox alebo aplikáciou iných látok, ktoré majú zamedziť tvorbu vrások. Ty si však zástankyňou prirodzenej krásy. Kedy je podľa Teba žena prirodzene krásna?

C. S. Lewis napísal: “Za umenie môžeme dokonca považovať aj spôsob, akým žena prechádza miestnosťou.”
Tento citát podľa mňa úplne vystihuje prirodzenú krásu ženy. Keď je žena úplne stotožnená s tým, že je žena a užíva si to. Cíti svoju silu, ktorou dokáže meniť svet. Vie odhaľovať svoju krásu svetu, no nepredhadzuje mu ju. Má otvorené srdce, aj napriek nebezpečenstvu, že ju niekto zraní alebo zradí. Svojou prítomnosťou vnáša do sveta svetlo, muži sa pri nej cítia ako ozajstní muži. Fór je v tom, že to môže byť každá žena na svete, pretože všetky sme jedinečné. No, žiaľ, mnohé o tom nevedia. Ani ja som to nevedela. Neviem, či to tak viem úplne teraz, no som na tej ceste. Túžbu po prirodzenej kráse máme každá vo svojom srdci. A toto využíva farmaceutický priemysel. Ponúka nám pozlátko vo forme botoxu a kyseliny, no v konečnom dôsledku v srdci cítime, že toto nie je cesta ku svojej vlastnej prirodzenej kráse. Je to skôr cesta k splynutiu s davom, k potlačeniu našej autenticity. K potlačeniu našej prirodzenej krásy.

4. V čom vidíš svoje poslanie v súvislosti s  tvárovým cvičením. Aké benefity prinesie do života ženy, ak sa rozhodne osloviť Ťa a začne následne robiť tvárové cvičenie?

Myslím, že benefity som už vymenovala v odpovediach vyššie :). Ale čo ja cítim na sebe je aj sloboda, že mám svoju prirodzenú krásu vo vlastných rukách. Radosť, že budem krásna aj v pokročilom veku. Spokojnosť, že túto dôležitú časť ženského života mám vyriešenú. Vďaka tomu sa môžem sústrediť na iné veci vo svojom živote. A poslaním je šíriť to ďalej.

_95A4038 5. Ako sa Ty konkrétne staráš o svoju pleť? Čo je okrem tvárového cvičenia dôležité, aby naša pleť bola pružná a krásna?

O svoju pleť som sa poriadne nestarala asi do svojich 34 rokov. Teraz ma to však veľmi baví. V prvom rade cvičím CFF 3x do týžňa.
Používam “živú kozmetiku”. Naša pleť je úžasný orgán. Na vrchu našej kože sa nachádza lipoidný plášť, ktorý je doslova zázrak. Je to emulzia vytvorená z výlučkov potných a mazových žliaz, odumretých kožných buniek a ďalších mňamiek:). No neskutočne chráni našu pleť pred vysúšaním a starnutím, má antimykotické a antibakterialne účinky. Pokožke dodáva krásny zamatový zdravý vzhľad. Nerobím nič, čo by jemu alebo pleti uškodilo, ako pílingy, používanie micelárnych vôd, krémov s kyselinou hyalurónovou alebo kolagénom. Práve táto živá kozmetika podporuje vlastný biorytmus pokožky. Ja používam kozmetiku Elysson, od biochemičky Zuzany Hubovej.
Dodržiavam pitný režim, dva litre vody denne.
To je všetko. Jednoduché? Áno, veď práve v jednoduchosti je krása.

6. O čom snívaš, Maja, či už v súvislosti s tvárovým cvičením, ale aj v súkromnom živote?

Veľmi rada by som prispela svojou troškou ku zdravému sebavedomiu žien na Slovensku. Aby si uvedomili, že svojou prirodzenou krásou a ženstvom dokážu zmeniť svet a inšpirovať ostatných. Tento svet potrebuje lásku ako soľ.
V súkromnom živote, vidieť ako rastú moje deti, žiť v mieri a v pokoji a tešiť sa zo svojej práce.

foto rodina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *