Päť vecí, za ktoré som v roku 2019 najviac vďačná

heart-762564_1920Už niekoľko rokov mám zvyk si pospomínať na všetky krásne a dobré veci, ktoré som v uplynulom roku zažila a ďakovať za ne. Snažím sa samozrejme ďakovať i priebežne, ale na konci roka ešte tak zvlášť vytýčiť tých niekoľko „naj.“ Čo je teda mojich päť vecí, za ktoré som v roku 2019 najviac vďačná?

Rodina

Som naozaj úprimne vďačná za moju rodinu, za môjho manžela, rodičov, sestru, brata, širšiu rodinu a veľmi si vážim všetky spoločné stretnutia, ktorých sa nám v roku 2019 dostalo. Uvedomujem si totiž, že to vôbec nie je samozrejmosť, že ak mám problém, otázku, dilemu, môžem zdvihnúť telefón, napísať správu a porozprávať sa s mne drahými ľuďmi. Vďaka, Marti, verím, že to čítaš 😉

Naša letná dovolenka

Posledné roky sme s manželom chodievali predovšetkým na výlety. Bolo to fajn, ale tento rok sme sa rozhodli, že pôjdeme na letnú dovolenku. Teda, hlavne to bola asi moja túžba 🙂 Vôbec sme neboli ďaleko, ale napriek tomu – zmena prostredia, každý deň v lese, desiatky prechodených kilometrov, krásne ubytovanie a predovšetkým spoločný čas s manželom – no proste balzam na dušu.

Diár pre veriacu ženu

diár foto

Nuž toto je môj splnený sen. O vytvorení diára pre veriacu ženu som snívala už niekoľko rokov. Dlho som mala v hlave túto predstavu, ale pripadala mi taká veľká a neuchopiteľná, že som si nebola takmer schopná predstaviť, ako by sa to dalo zrealizovať. Napokon sa to podarilo a ja som neskutočne šťastná. Ďakujem, že sme sa našli s Aničkou (druhou autorkou diára), že sme našli vydavateľstvo, ktoré nám náš diár vydalo a v neposlednom rade ďakujem z celého srdca všetkým ženám, ktoré si náš diár zakúpili, prípadne ho podarovali ďalej. Nedá sa slovami vyjadriť, ako veľa to pre mňa znamená – ĎAKUJEM!

Spievanie so zborom

Aj z tohto mám veľkú radosť. Už tretí rok spievame na svätých omšiach. Vyrastala som v zbore ešte kedysi dávno ako gymnazista a študentka na vysokej a veľmi mi chýbalo, že niekoľko rokov som vôbec nespievala. Neskutočne ma teší spievať a to, že náš zbor v Nitre funguje už tretí rok, je pre mňa obrovským požehnaním a zdrojom radosti. Tento rok sme dokonca mali možnosť spievať aj na viacerých väčších podujatiach, za čo som tiež veľmi vďačná 🙂

Za to, že mám všetko, čo potrebujem (i mnoho navyše)

Do tejto kategórie sa toho zmestí azda najviac. Ďakujem za zdravie, za prácu, za to, že mám čo jesť, kde bývať, za to, že sa môžem tvorivo realizovať, že stretávam mnoho úžasných ľudí, ktorí ma obohacujú. Ďakujem za to, že môžem chodiť do prírody, na výlety. Ďakujem, že môžem písať a ďakujem aj vám, že čítate moje blogy 🙂 Veľmi si to cením!

Teším sa, čo prinesie rok 2020 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *