Nenahraditeľná náklonnosť

Hneď na začiatok sa priznávam, že tieto myšlienky, ktoré ma dnes inšpirovali, nie sú len moje. Niektoré z nich pochádzajú od Dr. Willarda Harleyho (Moje túžby, tvoje túžby). Knižku som si kúpila len včera, ale musím súhlasne prikyvovať, s tým, čo je v nej spomenuté.  Dnes niekoľko slov o vzájomnej náklonnosti.

Po náklonnosti túžia vo väčšine prípadov ženy, ale samozrejme, nedá sa to takto generalizovať.  Jednoducho povedané, náklonnosť je vo vzťahu veľmi dôležitá. Veď si len všimnime, čo všetko ženy vysielajú. Keď sa stretnú s kamarátkou, mnohokrát ju hneď na privítanie objímu, pusinkujú a objímajú deti, svojich psov, či niekedy aj plyšové hračky. Skrátka, vysielajú cit. Keď dieťaťu chýba otec, je to smutné, ale keď mu chýba matka, je to často oveľa smutnejšie, lebo mnoho takýchto detí má problémy s prejavovaním citov (netvrdím, že všetky).

Ženy sú tie, ktoré sú schopné zatelefonovať kamarátke len s tým úmyslom, aby sa jej opýtali, ako sa jej darí. Toto dokáže pochopiť jedine žena. Robíme to však aj našim mužom a čakáme, že im akosi spontánne napadne, že túžime po tom istom. Muž sa však nato pozerá inak. Keď je zaneprázdnený v práci, nemá čas na telefonáty o tom, ako sa má a čo bude jesť na obed, a tak je jeho odpoveď často strohá. Neznamená to, že by vás nemal rád, len jeho myšlienky sú inde.

Keď môj manžel na pár dni odcestoval, rozmiestnila som mu po byte láskyplné odkazy. Chcela som, aby ich našiel pri svojom príchode. Aj toto bol jeden z prejavov lásky.

Ženy často iniciujú držanie sa za ruku. To, keď muž drží svoju ženu za ruku, ani zďaleka neznamená, že je pod papučou. Jednoducho vie, že pre jeho manželku je to prejav lásky a on jej chce dať najavo lásku.

Ženy túžia po objatí, po tom, aby ich muž chytil za ruku, aby ich manžel pozval na večeru, po tom, aby len zatelefonoval, aby im dal pusu, keď sa vráti z práce. Túžia po tom, aby im muž kúpil spontánne kvety, pretože pre ženu je to obrovský symbol lásky.

Muži, nezúfajte, keď pre vás tieto prejavy lásky nie sú prirodzené. Dá sa im naučiť. A kto by pre vás mohol byť lepšou učiteľkou ako sama žena?

Ženy, buďte trpezlivé a tešte sa zo všetkých pokusov mužov (zo začiatku aj z tých rozpačitých), ako bojujú o vašu priazeň. Ak si začnete prejavovať náklonnosť, vaša manželka bude šťastná žena a vy budete tiež šťastnejší muž.

1 Comment

Add Yours

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *