Snívajte spoločné sny

Manželstvo je občas ako zavrieť do jednej miestnosti Rumburaka s Popoluškou a prikázať im, aby spolu fungovali. Takúto podobnú definíciu manželstva som si nedávno prečítala a okrem toho, že ma pobavila pritom, ako som si celú situáciu predstavila, musela som jej aj nechtiac dať za pravdu. Občas mám totiž pocit, že je to presne takto.

Možno tí z vás, ktorí ešte ženatí či vydaté nie sú, so mnou súhlasiť nebudú a azda budú argumentovať tým, že keď sú spolu, všetko klape a fantasticky vychádza a ich vzťah je krásny ako nebo bez jediného mráčika. Prajem vám, aby to tak ostalo čo najdlhšie 🙂

Predsa len sa mi však zdá, že muž a žena sú iní. Totálne. Kým ja dokážem rozprávať a rozprávať  a všetky moje príbehy začať takým dlhým predslovom, že občas aj zabudnem, o čom vlastne mali byť (to sa mi vážne stalo niekoľkokrát), manžel uprednostňuje vecnosť. Kým ja milujem prechádzky po asfaltovej ceste, on má rád dobrodružné trasy. Ja sa rada bicyklujem po rovine, on po kopcoch. Ja si rada čítam knihu, on chce chodiť na výlety. Mne záleží na tom, aby obraz ladil s kobercom, zatiaľ čo jemu je to jedno a pokojne skombinuje aj oranžovú s modrou. Tých rozdielov je ešte omnoho viac. Napriek tomu môže spolu fungovať aj Rumburak s Popoluškou či Janko s Ruženkou 🙂

Jeden super tip, ako sa dá zladiť rodinná dovolenka tak, aby bol spokojný aj muž aj žena. Neviem ako vy, ženy, ale ja si nedokážem predstaviť dovolenku bez kúpeľne, zatiaľ čo môj manžel si ju nedokáže predstaviť bez hôr a kúpeľňu by bez problémov oželel. (Ja by som zase možno skôr oželela tie hory). Avšak aj to sa dá vyriešiť. Ísť na dovolenku do chaty na hory. Každý má to, čo chce. Muž hory, kde môže behať po kopcoch a žena s ním a žena zase kúpeľňu.

Existujú samozrejme aj iné príklady, ako sa dajú zladiť aj protiklady. Vytvorte si spoločný sen a pracujte na ňom! Budete sa mať spolu na čo tešiť. Skúste si každý rok napísať niekoľko spoločných túžob, ktoré by ste radi zrealizovali. Cez rok si ich pripomínajte, rozprávajte sa o nich a keď si ich splníte, pridajte si ďalšie. Rozvíjajte v manželstve dobrodružstvo. Nemusí to byť práve bungee jumping, stačí aj malý výlet, ale hlavne to robte spoločne. Veľa šťastia na dobrodružnej ceste v manželstve.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *