Sissin zámok v Laxenburgu

Pre všetkých milovníkov zámkov ponúkam jeden skvelý tip. Laxenburg je krásnym miestom a patrí medzi moje najobľúbenejšie zámky a parky vôbec. Nachádza sa v Rakúsku, len cca 83 km od Bratislavy a je úžasným miestom na výlety, vychádzky, fotografie, pikniky alebo len tak na celodenný pobyt v prírode. My sme si ho s manželom familiárne nazvali Sissin zámok, lebo to je presne miesto, kde strávila svoje medové týždne po svadbe a vraj sa veľmi rada prechádzala po zámockom parku. Musela tam tráviť iste veľa času, pretože zámocký park je nádherný a je v ňom čo objavovať.

Nám počasie počas našej návštevy úplne neprialo a mierne pršalo, ale nám to nevadilo. Dali sme si kapucne a vytrvalo sme kráčali. V parku sme boli počas obyčajného pracovného dňa, a tak v ňom ani nebolo veľa ľudí, iba sem-tam nejakí bežci. Keďže bolo mokro, na tomto mieste bola asi najvyššia koncentrácia slimákov, akú sme kedy videli. Ale bolo to krásne. Boli takmer všade. Počasie sa však napokon vylepšilo a na konci nám dokonca aj svietilo slnko.

Zámok je veľmi krásny, dokonca k nemu premáva aj loďka, avšak hlavne v peknom počasí. My sme to šťastie nemali, ale nevadilo nám to. Napriek tomu to jednoznačne stálo zato.

Okolie parku je veľmi dobre pripravené či už pre chodcov alebo pre bežcov. Hneď pri príchode si môžete vybrať z troch okruhov. Okruh Sissi, ktorý má 7,7 km alebo Franzov okruh, ktorý mal dĺžku 5,1 km alebo pre tých, ktorí sa nechceli príliš unaviť, bol k dispozícii Rudolfov okruh, ktorý meral 3,1 km. My sme sa prirodzene rozhodli pre ten najdlhší a vrelo ho odporúčame aj vám 🙂

Okrem krásnych stavieb v rámci parku, nádherných výhľadov, mal tento výlet aj prírodopisný rozmer 🙂 Okrem spomínaných slimákov sme totiž počuli aj veľmi výrazný kvakot žiab a na konci nás čakalo prekvapenie, keď tesne pred nami prebehli dve srnky.

Laxenburg jednoznačne odporúčame a na jar je tam nádherne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *